Natuur in Griekenland

natuur-icoon-verkeersbureaus Ondanks de kleine oppervlakte, is Griekenland begiftigd met een bijzonder rijke en gevarieerde natuurlijke omgeving, met enkelvoud land morfologie, intense contrasten en vele regio’s met een grote economische waarde. Overvloedige natuurlijke “gaven”, ingesprongen kustlijn, imposante bergen, grotten en kloven. Meren, rivieren, biotopen van zeldzame schoonheid en unieke ecosystemen. 

Halkidiki

Halkidiki

Alle bovengenoemde items, in combinatie met het milde klimaat- maakt Griekenland een ideale bestemming voor ecotoerisme en voor alternatieve vormen van toerisme. Bij het bezoeken van de verschillende regio’s in Griekenland, heb je de gelegenheid om rond te wandelen in bossen, nationale parken in het bergachtige achterland van het vasteland te verkennen en nog veel meer zoals:

  • Om van prachtige monumenten van de natuur, zoals kloven, grotten en watervallen te genieten
  • om zeldzame vogel soorten te observeren en te bewonderen bij rotskusten, zandstranden, duinen, rivierdelta’s, meren, moerassen, kustvlakten etc.
  • om het zeer diverse bloemenleven van het Griekse platteland te bestuderen
  • Om de unieke zee parken die onderdak bieden te bezoeken en de 2 beschermde soorten, de zeehond (Monachus monachus) en de zeeschildpad (Caretta Caretta) te bekijken
  • om deel te nemen aan extreme sporten (kano-kajak, rafting, monoraft, hydrospeed)
  • Om accommodaties te vinden in standaard agro-toeristische eenheden in verschillende regio’s van Griekenland waar de bezoekers in de gelegenheid worden gebracht om, vertrouwd te raken met de lokale architectuur, culturele en gastronomische traditie, evenals producten, landbouw activiteiten en het dagelijks leven van de lokale bevolking.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Kayakken bij Epirus

Kayakken bij Epirus

Op visitgreece.gr/en/nature/top_5_greek_nature vind je een natuur top 5 van het Verkeersbureau van Griekenland.