Jet Airways kondigt dagelijks een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar het Zuid-Indiase Bangalore aan!

Jet Airways, India’s toonaangevende internationale full-service luchtvaartmaatschappij, kondigt met trots de start van dagelijkse rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en het Zuid-Indiase Bangalore aan. Tevens start de luchtvaartmaatschappij een directe verbinding tussen Parijs en de Zuidoost-Indiase metropool Chennai. Met de start van deze nieuwe routes speelt Jet Airways ook in op doorverbindingen van en naar Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen in samenwerking met haar codeshare-partners KLM, Air France en Delta Air Lines.

jet-airways-boeing-777

De dagelijkse directe vluchten naar Bangalore vertrekken met ingang van 29 oktober a.s. om 10.50 uur van Amsterdam Airport Schiphol met aankomst om 00.40 uur. De vluchten vanuit Bangalore vertrekken om 02.25 uur en met aankomst in Amsterdam om 08.35 uur (locale tijden). De vluchten worden uitgevoerd in codeshare met KLM en Delta Air Lines, die elk hun eigen vluchtnummer toepassen.

 

 

Op dezelfde dag start Jet Airways ook haar dagelijkse vluchten tussen Parijs en Chennai. De vluchttijden vanuit Parijs zijn 10.10-00.15 uur en retour 01.45-08.10 uur (locale tijden), waarbij de uitvoering in codeshare met Air France en Delta Air Lines wordt verzorgd.

Jet Airways zal de route Amsterdam-Bangalore dagelijks onderhouden, terwijl de vluchten Parijs-Chennai vijf maal per week aangeboden worden. Met deze nieuwe vluchten breidt de maatschappij haar bestaande netwerk vanuit Amsterdam (Delhi, Mumbai en Toronto) en Parijs (Mumbai) fors uit. Hiermee is Jet Airways de enige luchtvaartmaatschappij met directe nonstop vluchten naar drie Indiase metropolen vanuit haar ‘hub’ in Amsterdam.

Jet Airways speelt met het direct ontsluiten van twee belangrijke regio’s in het zuiden van het Indiase subcontinent in op de groeiende vraag vanuit zowel de toeristische als zakelijke markt.

Bangalore wordt gezien als het ‘Silicon Valley’ van India. De stad is het centrum van de Indiase ICT-sector en veel toonaangevende multinationals hebben er een vestiging of samenwerkingsverband. Toeristen ontdekken Bangalore vooral als hippe moderne stad met een keur aan bezienswaardigheden, hotels en restaurants. En als uitvalsbasis voor een tocht door het zuiden van het land.

Chennai is het centrum van de Indiase automotive industrie. Veel Europese autofabrikanten hebben er divisies en fabrieken gevestigd. De regio Pondicherry werd in het verleden zowel door Nederlanders als Fransen gekolonialiseerd. Mede doordat het Frans er nog altijd wordt gesproken is het een populair reisdoel bij Franse toeristen. Ook Nederlanders ontdekken steeds meer de prachtige stranden, koloniale historie, tempels en kerken van dit deel van India.

 

 

Vanuit Chennai en Bangalore kunnen gasten naadloos combineren met 13 binnenlandse Jet Airways bestemmingen en met Colombo in het in ons land steeds populairder wordende Sri Lanka.

Gaurang Shetty, Whole time Director Jet Airways, zegt: “Met het aanbieden van een grotere keuze aan reisbestemmingen en doorverbindingen onderscheiden wij ons nadrukkelijk van onze concurrenten. Daarbij spelen we gericht in op de zakelijke vraag naar efficiëntere verbindingen met Zuid-India. We zijn ervan overtuigd dat onze gasten in toenemende mate zullen kiezen voor onze nieuwe routes en daarbij onze bekroonde dienstverlening zullen ervaren.”

Jet Airways zet op de nieuwe vluchten de Airbus A330 in met een ruime cabine, grotere beenruimte, lie-flat bedden in de Premiere Business Class en alle voorzieningen die passen bij het hedendaagse long haul vliegen.

De vluchten zijn vanaf 20 April 2017 boekbaar.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.