Camperreizigers kiezen massaal voor Canada

Na jaren van spectaculair toegenomen boekingen voor Amerika kiezen camperreizigers dit jaar plotseling volop voor Canada. De belangstelling is zo groot dat er vrijwel geen huurcamper meer beschikbaar is in het hoogseizoen. WorldWide Campers heeft een slimme oplossing gevonden voor wie deze zomer het 150-jarig bestaan van Canada in de adembenemend mooie natuur wil vieren: doodleuk je Amerikaanse camper oppikken vlakbij de grens.

Groeicijfers

Dat Canada de VS ineens voorbijstreeft in de groeicijfers voor camperboekingen, komt als een verrassing. Dat de Canadese nationale parken in dit jubileumjaar gratis toegankelijk zijn, is een van de mogelijke verklaringen voor de ommezwaai. Want in de afgelopen jaren ontdekten weliswaar steeds meer Nederlanders de campermogelijkheden in Canada, het was toch vooral Amerika dat zich ontwikkelde tot het favoriete vakantieland voor camperkampeerders.

 

 

Zo noteerde WorldWide Campers vorig jaar nog een groei van 43 procent voor de VS ten opzichte van het jaar daarvoor. Vanwege de enorme vraag hebben Amerikaanse camperverhuurders hun vloten fors uitgebreid en zijn er dus ook in het hoogseizoen nog voldoende campers beschikbaar. Voor wie zijn oog op Canada had laten vallen en nu achter het net dreigt te vissen, heeft WorldWide Campers diverse opties.

 

 

De eerste optie is het ophalen van de camper vlakbij of over de grens met de VS. Zo heeft de Amerikaanse verhuurpartner Best Time RV in juli en augustus nog enkele campers ter beschikking in haar nieuwe locatie in Vancouver aan de Canadese westkust. Vlak over de grens, in Seattle, heeft WorldWide Campers ook nog voldoende campers beschikbaar voor een rondreis door West-Canada.

De tweede mogelijkheid is om een rondreis door beide landen te maken, met begin- en eindpunt in de Verenigde Staten. Indien gewenst, mag in veel gevallen tegen meerkosten de camper op een andere locatie worden teruggebracht.

Een derde alternatief is om de reis door Canada uit te stellen (en tijdiger te boeken!) en in plaats daarvan toch te kiezen voor bijvoorbeeld een camperreis door de Amerikaanse Rocky Mountains.

Groei noteert WorldWide Campers ook in Europa: de boekingen voor camperreizen op ons continent stegen vorig jaar met 17 procent ten opzichte van 2015. Een opvallende nieuwe bestemming vormen de Baltische Staten, dankzij een nieuw verhuurstation van de Finse camperverhuurder Touring Cars in Estland.

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.