Nieuwe routes met Flixbus door Europa

FlixBus viert 3,3 miljoen vervoerde passagiers in Nederland sinds haar marktintrede tweeënhalf jaar geleden. Sinds eind maart is Jesper Vis, voormalig directeur Halo Travel en werkzaam bij Eurail.com, als directeur verantwoordelijk voor de Nederlandse zaken van FlixBus en zal het nieuwe FlixBus kantoor in Amsterdam openen.

Uitbreiding in Nederland

In 2017 breidt FlixBus flink uit in Nederland, nieuwe binnenlandse en internationale routes starten op 27 april en begin mei en juni. Hierbij wordt Limburg maar ook Groningen beter aangesloten aan de Randstad. De mobiliteitsaanbieder kijkt vooral naar de regio’s, die met het huidige OV minder goed zijn ontsloten.

 

 

Jesper Vis, directeur FlixBus B.V.: “De FlixBussen in Nederland zijn een succesverhaal: We zijn blij om zo hoge passagiersaantallen sinds onze start te verkondigen. De bus heeft zich hier gevestigd als transportmiddel over de lange afstand, vooral internationaal. We brengen Europa samen: Nederlanders zijn mobieler dan ooit. Ook reizen naar Nederland vanuit geheel Europa is makkelijker dan ooit.”

Op dit moment zijn twee derde van de Nederlandse FlixBus klanten jonger dan 35 jaar oud.

“FlixBus heeft een traditioneel en veilig transportmiddel hip gemaakt. Wij zijn vooral door onze digitale aanpak bijzonder attractief voor jonge reizigers. Onze ervaring in Duitsland laat zien dat later meer en meer oudere doelgroepen met de FlixBus zullen reizen.” verteld Jesper Vis.

Nieuwe verbindingen naar Italië en Duitsland, vaker naar België en Frankrijk

In lijn met haar zomerdienstregeling start FlixBus een aantal nieuwe routes. Aansluitend aan het succes van routes zoals Amsterdam – München zullen meer Nederlandse steden, onder meer Maastricht, Eindhoven, Heerlen, Rotterdam en Den Haag, aan Zuid-Duitsland worden aangesloten. Frequenties naar Noordrijn-Westfalen en Frankfurt zullen worden verhoogd en ook Rotterdam en Den Haag worden voor het eerst aan Noord-Duitsland aangesloten. Vanuit Amsterdam gaat het vanaf juni voor het eerst rechtstreeks naar Milaan. Succesvolle routes naar België en Frankrijk worden nóg vaker bediend. Vanuit Brabant en Limburg zijn nu ook De Panne en Oostende aan de Belgische kust bereikbaar.

 

 

Kleine en middelgrote steden aansluiten

Jesper Vis: “Inmiddels hebben we een breed aanbod vanuit de grote Nederlandse steden. Ons product slaat er goed aan, vandaar dat we voor 2017 naar de kleine en middelgrote steden in de Benelux kijken. In de laatste tijd werden onder meer Valkenswaard, Roermond, Venlo en Drachten aangesloten, vanaf mei volgt Heerlen. Naast een internationale aansluiting verbinden we deze steden ook beter met de Randstad. Ons doel is het om het huidige OV aan te vullen en de passagiers uit de auto – onze grootste concurrent – te halen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.