Alle Flixbus bestemmingen zijn nu beschikbaar in Google Maps

De beste reis plannen via Google Maps – na vliegen, spoor en fietsen, geeft open data van FlixBus nu de mogelijkheid om internationale busverbindingen via Google Maps op te zoeken. Vanaf vandaag zijn alle 120.000 dagelijkse FlixBus verbindingen voor gebruikers van Google Maps beschikbaar.

Google Maps verbindt de omgeving van de reiziger aan het openbaar vervoer netwerk. Met de uitbreiding van FlixBus krijgt de reiziger inzicht in alle rechtstreekse verbindingen tussen grote Europese steden.

 

 

Samenwerking met OpenGeo: FlixBus zet in op Open Data

FlixBus maakt daarvoor gebruik van de internationale dienstregeling standaard GTFS. Hiermee zijn hoogwaardige reisplannertoepassingen te maken, die rekening houden met beperkingen vanuit het openbaar vervoer domein gelden en zaken als tijdzones. In samenwerking met Stichting OpenGeo, dat de actuele reisinformatie voor o.a. Nederland en Luxemburg op Google Maps verzorgt, is gewerkt aan een uniek product dat ook gebruikt kan worden voor dynamische reisinformatie systemen zoals displays bij de bushalte. De exploitanten van de busstations kunnen hiermee hun borden met informatie zoals bestemmingen, vertrek en aankomsttijden of tussenstops aanvullen. Voor meer transparantie en de verbinding van verschillende mobiliteits concepten is deze data toegankelijk voor het publiek.

Na de publieke dienstregeling bouwen FlixBus en OpenGeo verder aan de eerste lange verbindingen die gedurende de gehele route de beschikbaarheid van actuele reisinformatie toont via Google Maps. Deze dienst is nu al beschikbaar in de FlixBus app.

 

 

FlixBus en Google Maps: Duurzaam vervoer van deur tot deur

FlixBus staat voor slimme en groene mobiliteit voor ieder budget.
Daniel Krauss (Managing Director en CIO): „Google Maps is een belangrijke partner voor ons Europees brede mobiliteitsconcept. Onze bussen verbinden 1.000 bestemmingen, Google Maps verbindt verschillende mobiliteit aanbieders. Juist samen kunnen we een significante bijdrage leveren om flexibele mobiliteit concepten te verbeteren.”

Groene en slimme mobiliteit: Plannen van FlixBus reizen in Google Maps
De reiziger kiest zijn of haar vertrek en aankomstpunt in Google Maps. Vervolgens wordt de optie „openbaar vervoer“ aangevinkt. Door de optie „bus“ aan te vinken worden FlixBus verbindingen getoond.

Daniel Krauss: “Gebruikers van Google hebben toegang tot de belangrijkste reisinformatie voor hun FlixBus reis. Vertrekpunt, tijd van vertrek, reistijd, passeer haltes en het vervoer vanaf hun bestemming. Google linkt direct naar de FlixBus ticket webshop.“

FlixBus Smartphone App voor de optimale reisbeleving

Met de gratis Smartphone-App voor iOS, Android en Windows, optimaliseert FlixBus de reisbeleving. De App geeft extra diensten zoals mobile ticketing, in-checken, navigatie naar de bushalte en actuele informatie via push notificaties.

FlixBus breidt zijn netwerk over heel Europa uit. Recent heeft de mobiliteitsaanbieder uitbreiding in Scandinavië en Oost-Europa in 2017 aangekondigd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.