Ontdek twee populaire reisroutes door Centraal-Amerika!

Centraal-Amerika is een waar eldorado voor allerhande rondreizen. De regio wordt gekenmerkt door ontelbare natuurlijke rijkdommen, prachtige nationale parken, een unieke cultuur en paradijselijke zandstranden. Steeds meer toeristen kiezen voor een bestemming waarin ze verschillende culturen leren kennen en een breed scala aan unieke landschappen kunnen bewonderen zoals Nicaragua of Guatemala. Reis je met ons mee?

water-routes

Onvergetelijke route met unieke contrasten

De tour door Costa Rica, Panama en Nicaragua herbergt de meest indrukwekkende plekken van Centraal-Amerika. Panama is rijk aan exotische landschappen en verrassende nationale parken. In Panama Stad mag je een bezoek aan het bekende Panama-kanaal zeker niet overslaan. Daarnaast zijn de prachtige stranden van bijvoorbeeld Boca del Drago in Bocas del Toro perfect voor een echt tropische strandvakantie.

Voor de grootste biodiversiteit van Centraal-Amerika ben je in Costa Rica aan het goede adres. Het Tortuguero Nationaal Park staat bekend als broedgebied van duizenden schildpadden. Er leven 170 verschillende soorten reptielen, 300 vogelsoorten en je spot er gemakkelijk krokodillen. In deze jungle met haar ongekende vegetatie loop je tussen bomen tot wel 40 meter hoog.

 

 

Om tijdens je reis door Centraal-Amerika vulkanen te bewonderen, te beklimmen of er zelfs van af te snowboarden ben je in Nicaragua op de juiste plek. Cerro Negro is een actieve vulkaan in het noordwesten van het land en nabij de historische stad León. De oorspronkelijke oude stad is vernield door een aardbeving, maar de ruïnes zijn goed te bezichtigen. Deze liggen op 30 kilometer afstand van het moderne León, waar het centrum zich bevindt rondom het sfeervolle Parque Central.

vogel

Actieve route met tradities en strandbestemmingen

Tijdens een rondreis door Guatemala, Honduras, Belize en El Salvador komt alles aan bod. Zo kan je in Antigua, de oude hoofdstad van Guatemala, de sfeer van de voorouderlijke gewoonten en tradities nog goed proeven. Naast een rijke kunst- en cultuurhistorie wordt het land gekenmerkt door ongerepte stranden en uitzonderlijke landschappen.

 

 

In Honduras is Utila een van de must-see bestemmingen voor avonturiers, duikers en snorkelaars. Je vindt hier het op één na grootste koraalrif ter wereld. Ook Belize is een torenhoge favoriet als het gaat om duiken en snorkelen rondom het koraalrif. Het land is een waar paradijs voor elke fan van azuurblauwe wateren, witte zandstranden en de magische onderwaterwereld.

De actieve watersporter gaat naar El Salvador, een land dat internationaal bekend staat om haar surfbestemmingen. Maar niet alleen voor surfers is El Salvador een must. Ook natuur- en cultuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken door de indrukwekkende vulkanen, ongerepte bossen en de vele archeologische plekken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.