Bezoek de mooiste eilanden en kustgebieden ter wereld

De ultieme ingrediënten voor een island getaway? Vind je eigen privéstrand op Mallorca, waan je op een onbewoond eiland voor de kust van Frankrijk of laat je betoveren door de zonsondergang langs de Italiaanse Amalfikust. Logis Hotels selecteerde de mooiste eilanden en kustgebieden binnen Europa, magie gegarandeerd!

hotel

Laisez-faire op Corsica

Corsica wordt ook wel het best bewaarde geheim van Frankrijk genoemd. Naast prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en charmante stadjes draait het leven op Corsica om twee belangrijke zaken: laisez-faire en genieten van de waanzinnige lokale keuken. De perfecte uitvalbasis om Corsica te ontdekken is Hotel A Casa di Maria Cicilia. Huur een auto en verken het bruisende zuiden en ruige noorden van het eiland. En vergeet vooral niet om dé lokale delicatesse te proeven: Brocciu. Deze ricotta-achtige kaas wordt gemaakt van schapenkaas en is op zichzelf al reden voldoende voor een eilandbezoekje.

 

 

Strandliefhebbers gezocht: Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is al jarenlang favoriet onder strandliefhebbers. Ben je op zoek naar wat me-time? Laat dan de bekende hotspots links liggen, huur een auto en ontdek de mooiste verlaten stranden en baaitjes van het eiland. Logis Hotels tipt Calo des Moro, een klein, verborgen strandje met blauwer dan blauw water waar je eindeloos kunt snorkelen. Na een heerlijke dag op het strand kun je je bij Hotel Segles opfrissen om daarna het bruisende nachtleven in te duiken of te genieten van een ongestoorde nachtrust.

Op een onbewoond eiland: Ile de Re

Wil jij een ‘onbewoond eiland’ gevoel ervaren? Bezoek dan het Franse eiland Ile de Re voor de Atlantische kust in zonnig Zuid-Frankrijk. Ga voor doucement, vergeet je Nederlandse planning en geef je over aan de rust en de ruimte van het eilandleven. Logis tipt om het eiland met de fiets te ontdekken; met het idyllische havenstadje St Martin als hoogtepunt. Stal je fiets tegen het eind van de middag bij Hotel Restaurant Plaisir et Spa en fêteer je smaakpapillen op een van de beste maaltijden op het eiland. Santé!

 

 

De mooiste zonsondergang: Amalfikust

De spectaculaire Italiaanse Amalfikust heeft één van de mooiste kustlijnen van Europa met haar steile kliffen, heldere zeewater en mooie gekleurde rotsdorpen. Logis Hotels tipt een bezoekje aan Praiano, het dorpje waar pastelkleuren lijken te zijn uitgevonden. Bij Hotel Margherita Ristorante M’ama kun je vanaf je balkon wegdromen bij een magnifiek uitzicht over de Amalfikust en Capri – spectaculaire zonsondergang inbegrepen. Liever de voeten in het zand? Op het kleine strandje van La Cala Gavitella kun je volgens de locals het mooist de zon in de zee zien zakken.

Oost west thuis best: Harlingen

Voor een schitterende zonsondergang hoef je niet ver te reizen bewijst onze eigen, Nederlandse havenstad Harlingen. Hier moet je zijn voor het mooiste uitzicht over de Waddenzee. Voor een 360 graden view van het wad boek je hier een wadlooptocht: een van de mooiste natuurervaringen in eigen land. Sluit je dag af bij Hotel Zeezicht en je bent van een sublieme zonsondergang verzekerd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.