Feestelijk het nieuwe jaar tegemoet in Thailand

Vorige week is het Songran Festival losgebarsten in heel Thailand! Het Thaise Nieuwjaar is een waardevolle traditie en wordt door het hele land gezien als ultiem familiefeest waar bezoekers volledig in mee worden genomen. Het festival vindt plaats van 13 tot 15 april en wordt in iedere regio op een andere wijze gevierd.

feestelijk-thailand

Afgelopen zaterdag is het Thaise Nieuwjaar met een kleurrijke optocht gestart in het Benjasiri Park in Bangkok waarbij te zien was hoe iedere provincie het Songkran festival op hun eigen manier viert.

 

 

Het Thaise Nieuwjaar staat officieel in het teken van tempelbezoeken, het wassen van Boeddhabeelden met geparfumeerd water en het eren van de ouderen in de samenleving. Dit zijn nog steeds belangrijke onderdelen van Songkran, maar het straatbeeld wordt tegenwoordig vooral gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is. Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand poeder in je haar probeert te smeren en “Sawa Dee Bhee Mai!” roept, oftewel Vrolijk Nieuwjaar! Songkran is het perfecte festival om feest te vieren en plezier te maken en dat allemaal in het land van de glimlach. Dit jaar worden er 10% meer bezoekers verwacht dan vorig jaar. Dit zal een omzet opleveren van 8.05 miljoen Baht, een stijging van 17 procent.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.