3 Strand tips dichtbij Bangkok

Nee, ik steek het niet onder stoelen of banken, ik hou van Bangkok. Ik hou van de hectiek, het spel van verongelijkte tuktuk chauffeurs die je te veel willen laten betalen voor een ritje – of je mee willen sleuren naar een edelstenenwerkplaats -, de heerlijke verse jus d’orange die op elke hoek van de straat verkocht wordt, slenteren door de MBK shoppingmall.

Bangkok

Bangkok

Ik hou zelfs van de ongewassen gap-year backpackers die verdwaasd op Khao San Road rondstruinen. Ik hou van de stad van Sukhumvit tot aan Bangrak van Siam Square tot China Town. Van haar klongs en de Chao Phraya rivier en van Grand Palace tot de avondmarkten. Maar eerlijk is eerlijk, wanneer de klamme hitte reeds op het vroege ochtenduur al als een klamme deken zich over je lijf drapeert, er geen zuchtje wind te bespeuren is tussen de wats en woningen en het gras in het Lumpinipark treurig enkel bruine verdorde tinten toont, snakkend naar een drupje regen. Wat is het dan fijn om de stad even te verlaten om nabij Bangkok op een strand neer te strijken. Drie tips, van mij, voor jou – op slechts een paar uur van de hoofdstad verwijderd.

Pattaya/Jomtien

Pattaya is een van de beroemdste, en beruchtste, badplaatsen in Azië en ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Hier tref je niet direct de mooiste stranden van Thailand, maar het is zo lekker dicht bij Bangkok. Je kunt vanaf de luchthaven met een pendelbus naar deze badplaats. Voor een hand vol euro’s sta je nog geen drie uur na je landing met je voeten in het zand. Go-Go Bars galore in dit gedeelte van Thailand, dus ben gewaarschuwd als je deze kant op reist.

 

 

Voor wie denkt dat hier enkel single guys naar toe reizen, ik ben hier een keer met mijn moeder een paar dagen, na een aantal dagen Bangkok, komen relaxen. In 2012 sliepen mijn vriend en ik met onze kleine meid (toen 2 jaar) hier onze jetleg weg, alvorens de rest van het land te gaan bereizen. Niet direct op zoek naar het drukke nachtleven? Stap aan boord van een speedbootje, een kwartier later zit je op (bijvoorbeeld) Koh Lan, een van de vele kleine eilanden voor kust van Pattaya.

Hard Rock Hotel Pattaya

Hard Rock Hotel Pattaya

Tijdens verschillende bezoeken aan Thailand verbleef ik een of meerdere nachten in Pattaya. Variërend van een kamer in grote hotelketens zoals het Amari Resort en Hard Rock Hotel, tot cheapass backpackershostels en overnachtingen in de condo van een goede vriend van me

Hua Hin / Cha-am

Op ongeveer drie uur rijden van Bangkok ligt de oudste badplaats van Thailand, Hua Hin. Totdat het Thaise koningshuis Hua Hin, begin van de vorige eeuw uitriep tot Koninklijke badplaats was het rustig vissersplaatsje. Door de nabijheid van Bangkok, werd het niet alleen geliefd bij de royals maar ook bij de huidige ‘Bangkokians’. Een walhalla voor seafoodlover – ik niet – met vele charmante barretjes en leuke hotels.

 

De leukste hotspots in Bangkok in een Insider Travel Guide

Download hem hier gratis. Alleen vandaag ontvang je de Bangkok reisgids gratis in je e-mail.

 

 

Verblijf je liever in een hotel van een wereldwijde keten, in Cha-am zijn alle bekende logo’s op de gevels terug te vinden. Het strand hier is iets smaller, maar dikwijls wel eigendom van de hoteliers, zodat je het in ieder geval met niet teveel mensen hoeft te delen.

Sheraton Hua Hin Resort & Spa

Sheraton Hua Hin Resort & Spa

 

 

Sheraton Hua Hin Resort & Spa

Sheraton Hua Hin Resort & Spa

In 2012 verbleef ik Sheraton Hua Hin Resort & Spa. De ligging ten opzichte van het centrum is misschien niet ideaal, maar als je op een dergelijk resort verblijft, denk ik niet aan ergens anders heen gaan…..

Koh Samet

Van de diverse strandeilanden in de Golf van Thailand, ligt Koh Samet het dichtst bij Bangkok, hemelsbreed een goede 200 kilometer van de hoofdstad vandaan. Doordat de afgelopen decennia het toerisme flink gestegen is, komt het eiland niet altijd meer over als een paradijselijk eiland dat tevens een gecertificeerd beschermd natuurpark is. Hetgeen niet wegneemt, dat je er, net als ik een paar fantastische luiermomenten kunt beleven.

Een aanrader om te verblijven is wat mij betreft – en velen delen deze voorkeur met mij – Jep’s Bungalows. Variërend van dorm-achtige huisjes tot eigen bungalows voorzien van eigen badkamer en airco.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.