Kampeerliefhebbers opgelet! Japan is vanaf juni de nieuwe camperbestemming van Travelhome

Camperreisorganisatie Travelhome biedt vanaf medio juni campervakanties aan in Japan. Ophaalplaats van de campers is de hoofdstad Tokio dus ideaal om voor of aan het einde van je camperreis enkele dagen deze metropool te verkennen.

De huurcamper is een Toyota Camroad, automaat, met een lengte van 5 meter, bijna 3 meter hoog en biedt plaats aan maximaal 3 volwassen personen en 2 kinderen. Engelstalige GPS is aanwezig. ‘Wij zijn uiteraard verheugd dat wij exclusief op de Nederlandse markt ons campervakantieaanbod gaan uitbreiden met deze fascinerende bestemming. Indrukwekkende landschappen, talrijke nationale parken, intrigerende cultuur, imponerende steden en een tongstrelende keuken vormen de basis voor een unieke camperervaring. Japan wordt de opmaat naar meer bestemmingen in het Verre Oosten,’ stelt Travelhome directeur Perry van de Wiel.

 

 

Groot campingaanbod

Japan wordt niet snel geassocieerd met campings maar het land telt er momenteel zo’n 3000, waarvan 1290 zogeheten auto campings waar je met eigen tent, auto of camper welkom bent. Prijzen variëren tussen 1000 en 6000 yen (8,50 – 50 euro). Kamperen is ook bij veel Japanners zelf geliefd in de zomermaanden. Zo biedt Fumotoppara camping in Fumoto en Saiko Camp Village aan het meer van Saiko weergaloos uitzicht op Mount Fuji, met zijn 3776 meter hoogte is deze berg een van de toeristische hoogtepunten van Japan. Japan telt vele nationale parken, waarvan het Chubu Sangaku National Park een absolute aanrader is. Deze Japanse Alpen zijn een oase van rust en wandelroutes. Een van de nationale parken in de buurt van Tokio is het Chichibu-Tama-Kai National park. Ook een bijzondere ervaring is een bezoek aan een ‘onsen’, een badgelegenheid met water verwarmd door geisers. Daarnaast zijn steden als Kuoto, Nagoya, Hiroshima en Osaka – met het prachtige Ninshinomaru kasteel – vanwege hun verscheidenheid een bezoek meer dan waard.

 

 

Praktische zaken

Het hoofdeiland Honshu heeft een oppervlakte van 230.00km², ongeveer 5x zo groot als Nederland. Afstand van Tokio naar bijvoorbeeld Kyoto is ruim 450 km en in Japan rijdt men links. Vrij kamperen is mogelijk met uitzondering van plekken waar de lokale verordeningen het verbieden. Langs grote wegen vind je ‘Michi no eki’, gratis parkeerplaatsen met toiletten. Prijs voor een liter diesel is ongeveer €0,85 (107 Yen). De Toyota Camroad verbruikt ongeveer 7 tot 9 liter op 100 km. Hoewel er self-service tankstations zijn, kun je bij het merendeel gewoon ‘Mantan’ zeggen en een personeelslid gooit je tank vol. Vrijwel alle snelwegen in Japan zijn tolwegen, maar uiteraard kan men voor langzamere binnenweg kiezen. Tijdsverschil in de zomer is 7 uur later. Voor Japan is geen visum nodig.

japan

Tokio

De hoofdstad is een op-en-top stedentripbestemming. Shoppen, eten, musea en de vele attracties zorgen ervoor dat je je hier geen seconde verveelt. Het Imperial Palace, de Shibuya Crossing, de Senso-ji tempel, een boottocht over de Sumida rivier, de uitkijktoren Tokyo Tower, de uitgaanswijk Shinjuku en Ginza, hét district om te winkelen, zijn enkele aanraders.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.