Foodcourt Market 33 serveert 100.000ste gerecht op Amsterdamse Zuidas

Market 33 – the urban foodcourt aan de Zuidas blijkt een schot in de roos. Deze week serveert de foodmarkt het 100.000ste gerecht sinds de opening in augustus. Ruim 35.000 bankiers, advocaten, fiscalisten, secretaresses en consultants zijn er intussen vaste gast. Maar ook bewoners, toeristen en foodies weten de weg naar de foodmarkt aan de Zuidas te vinden.

market33-gerechten

Oprichter Calvin Choi (36) verklaart het succes uit de diversiteit en de hoge kwaliteit van het gebodene. “De restaurants die deelnemen aan Market 33 delen allemaal dezelfde grote passie voor koken, voor bijzondere gerechten en dranken en voor de producten waarmee ze werken. Door de diversiteit aan keukens is er voor onze gasten een enorme keuze aan bijzondere gerechten en dranken.’

 

 

Anders dan bij de meeste foodhallen hoef je in Market 33 niet te dringen of lang naar een plaats te zoeken. Er is ruimte genoeg om rustig te zitten werken, met de kids te hangen of aan de bar te borrelen. Met zijn ruige, industriële interieur, en gratis WIFI is deze hal de ideale plek voor contacten in zowel de zakelijke als privésfeer of om je even terug te trekken met je laptop. Van maandag tot en met vrijdag is het vanaf 08.00 uur ’s morgens mogelijk om koffie of een sapje te drinken en te ontbijten. Vanaf 11.00 uur zijn de tien food stands open en kun je er lekker, gezond en gevarieerd snacken, lunchen of dineren. Bij Bar 33 bestel je lokale bieren, heerlijke wijnen en hippe cocktails

 

 

Verschillende keukens in 1 ruimte en aan 1 tafel
Van taco tot sushi, van charcuterie tot Hawaiaanse poke’s, van biologische soda’s tot perfect served cocktails – Market 33 biedt de bezoeker een culinaire wereldreis. Wil iedereen aan tafel iets anders of ben je juist fan van shared platters? Dat kan. In the urban foodcourt bestel je het allemaal tegelijk. Hieronder een selectie van het ruime aanbod:

 • Bij Everything On A Stick vind je streetfood aan een stokje uit India, Vietnam en Thailand.
 • Bowls & Buns serveert de hippe poke bowl, de van origine Hawaiaanse salade waarin verse vis in blokjes en groente centraal staan, en vers gestoomde soft buns gevuld met malse pulled pork.
 • Bij That’s Amore maken ze de pasta’s en sauzen iedere dag ter plekke. Verser kan het niet!
 • In Pita Queen maakt de bekende chef Mohamed Mahraoui pita’s gevuld met gemarineerde tonijn, quinoa en zelfs peking eend!
 • Bij Pomms’ werken ze alleen met lokale boeren om de hoogste kwaliteit te waarborgen. De frites zijn gemaakt van biologische aardappelen.
 • Oishii Sushi serveert prachtige sushi als lekkere lunch, diner of snack. Een lust voor het oog en streling voor de tong!
 • Grizzl serveert elk gerecht in twee varianten; probeer van de hamburgers en flammkuchen de meat of veggie variant.
 • Voor traditionele Vietnamese springrolls of een Pho noodle soup zit je goed bij Hello Vietnam.
 • Lima Zuid vertegenwoordigt de Zuid-Amerikaanse keuken en serveert de fameuze ceviche taco’s en spicy chicken burrito’s.
 • Of je Spaanse worst lust is een initiatief van een groep Spaanse & Nederlandse vrienden met een passie voor de Spaanse keuken. Zo serveren ze pinchos, jamon iberico en bocadillos die door hen zelf zijn geïmporteerd uit Spanje.
 • Voor een vitamineboost ga je naar TrueStory Juicery. De pure, frisse en koud geperste juices en smoothies zijn 100% organisch, zonder toegevoegde suikers.
 • Bij de koffiebar haal je de hemelse koffie van Stooker, lokaal gebrand in Amsterdam Oost. Onze koffie is gewaardeerd met een ruime 8 in de AD koffietest van 2016.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.