Geniet van een ontspannen vakantie in Jordanië!

In ons drukke en hectische leven is het niet eenvoudig om te ontspannen. Een relaxte vakantie naar Jordanië is de uitkomst! Mediteer op de mooiste plekken, dobber in alle rust in de Dode Zee of laat je verwennen in een spa. Voor degenen die bijkomen van actie is er eveneens genoeg te doen: hike in zeven dagen van Dana naar Petra of ontdek de adembenemende natuur te paard.

Meditatie en yoga in Jordanië

Steeds meer mensen ontdekken de positieve werking van yoga en meditatie: je geest even helemaal leeg maken om rust en bewustzijn te creëren. Dat kan natuurlijk prima thuis op de bank of bij de yogaschool om de hoek, maar pas echt fantastisch is een yoga- of meditatietrip naar Jordanië. Wat dacht je van mediteren in de eindeloze Wadi Rum woestijn, waar je de stilte kunt horen? Of tussen de lichtjes van wereldwonder Petra by Night? Tel daar de warmte en gastvrijheid van de bevolking bij op en je hebt alle ingrediënten voor een ultiem ontspannen trip.

 

 

Dode Zee

Met 410 meter onder de zeespiegel is de Dode Zee de laagste plek op aarde. Het hoge zoutgehalte van het meer zorgt ervoor dat wij blijven drijven. Daarnaast bevat het water 21 mineralen, waarvan sommige nergens anders ter wereld in water gevonden worden. Uit (heilige) geschriften blijkt dat al meer dan 2.000 jaar voor Christus het een geliefde plek was om te kuren. Ruim 4.000 jaar later is de Dode Zee is nog steeds een perfecte bestemming voor een ontspannen wellness-trip!

Evason Ma’in Hot Springs

Op zo’n half uur rijden van de Dode zee, te midden van ruige bergen, vind je het Evason Ma’in Hot Springs resort. De Six Senses Spa ligt direct onder een waterval van een warmwaterbron. Na een dag ontspannen in deze exclusieve spa, beleef je het beste van de oude en nieuwe wereld: een biologisch diner in een met kaarsen verlichte Bedoeïentent. Maak ook zeker een wandeling naar de warmwaterbronnen, die duizenden jaren geleden al door pelgrims bezocht werden. Deze bronnen liggen op 264 meter onder zeeniveau en zijn bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen heel geliefd. Dat is ook niet zo gek: het is één van de meest adembenemende woestijnoases ter wereld.

 

 

Hiking trail van Dana naar Petra

Liever wat actiever tot jezelf komen? Maak dan één van ’s werelds mooiste hikes volgens National Geographic. De prachtige zevendaagse tocht van Dana Reserve naar Petra wordt ook wel de Inca Trail van het Midden Oosten genoemd. De wandeltocht loopt door kloven en valleien, bedoeïenendorpjes en de Wadi Rum woestijn, om uiteindelijk te eindigen in dé nationale schat van Jordanië: Petra. Slapen doe je vaak in tentjes, waardoor je helemaal één wordt met de natuur. Een ervaring om nooit te vergeten.

Paardrijvakantie

Een andere manier om Jordanië op een actieve manier te ontdekken en tegelijkertijd één te zijn met de natuur, is te paard. Galopeer over lange zandwegen en door uitgestrekte valleien, slaap onder de sterrenhemel en geniet van lokale maaltijden. Dan kun je het drukke leventje thuis weer helemaal aan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.