Dit zijn de populairste bestemmingen om voor het eerst op reis naar toe te gaan

Nieuwe en vooral eerste reiservaringen zijn altijd spannend. Ter inspiratie voor iedereen die voor het eerst erop uit trekt, heeft Booking.com meer dan 15.000 mensen uit twintig verschillende landen van over de hele wereld ondervraagd en de meest favoriete bestemmingen voor eerste reiservaringen op een rijtje gezet.

Meest favoriete bestemmingen

Uit het onderzoek blijkt dat Parijs, Barcelona en Londen internationaal het populairst zijn als bestemming voor de eerste reiservaring. Uit het wereldwijde onderzoek blijkt zelfs dat Europese steden de top 10 domineren, met uitzondering van Sydney, die als enige stad buiten Europa in de lijst is opgenomen.

Top 10 Eerste Reisbestemmingen (Wereldwijd)

 

 

Buitenlandse vs binnenlandse bestemmingen

Bijna een derde (31%) van alle ondervraagden ging met hun eerste vakantie alleen naar het buitenland en de meest avontuurlijke reizigers komen uit Nederland, België, Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Het onderzoek van Booking.com laat ook zien dat we steeds jonger beginnen met reizen. Bijna 65% reist al voor het eerst als ze jonger zijn dan 10 jaar. Familievakanties zijn de meest voorkomende eerste internationale reiservaringen (31%). Een op de tien ging voor de eerste keer met hun partner (14%), of een vriend (12%) op reis en 6% van de mensen ging er voor het eerst alleen op uit.

Als het gaat om wat we willen ervaren tijdens een eerste reis, scoren cultuur en eten hoog. Favoriete ontdekkingen en ervaringen tijdens de eerste keer op reis zijn het lokale eten (54%), de plaatselijke cultuur (52%), wakker worden met een ander uitzicht dan thuis (34%), het weer (34%) en het verblijven in uitstekende accommodaties (29%).

De Verenigde Staten komt uit de bus als meest geschikte bestemming voor spannende activiteiten, vriendelijke mensen en een grote verscheidenheid aan plekken om te verblijven. Australië word aanbevolen als de beste bestemming voor het bewonderen en ontdekken van de mooie natuur en bijzondere dieren. Als we het dichter bij huis bekijken, worden Frankrijk en Italië het best beoordeeld op landschap, lokale lekkernijen en cultuur.

Beste locatie voor…

Landschap: Frankrijk
Activiteiten: Verenigde Staten
Plaatselijke lekkernijen: Italië
Dieren en natuur: Australië
Lokale bewoners: Verenigde Staten
Plaatselijke cultuur: Frankrijk
Verscheidenheid aan locaties om te verblijven: Verenigde Staten
Verre Locatie: Verenigde Staten

 

 

Meer dan de helft van de reizigers (52%) gaf toe dat hun eerste reiservaring hen inspireerde om terug te keren naar dezelfde bestemming. Echter, twee op de drie mensen (64%) zegt dat hun eerste reiservaringen hen juist inspireerde buiten hun comfortzone te treden en een bezoek aan een nieuwe en onbekende plaats aanmoedigde.

Pepijn Rijvers, Chief Marketing Officer bij Booking.com:

Een nieuwe reiservaring opdoen, of dat nou een nieuwe bestemming is of alleen op reis, kan een rijke, levensverbeterende en zelfs levensveranderende ervaring zijn. Dus voor mensen die op zoek zijn naar hun nieuwe eerste reiservaring, is Booking.com hier om te helpen met meer dan 1,1 miljoen unieke bestemmingen. Wat je ook van de eerste reiservaring verwacht – van appartementen tot villa’s, iglo’s, boten, boomhutten en nog veel meer – we maken het gemakkelijk te vinden zodat jij de wereld kan ontdekken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.