Fred gaat aan de wandel op La Palma

Stappen doe ik graag, maar wandelen? Hardlopen doe ik ook wekelijks, maar wandelen? Vorig maand moest ik er aan geloven. Drie dagen op het groene Canarische eiland La Palma. Een wandeleiland pur sang.

fred-van-eijk-la-palma

1.000 Kilometer wandelroutes

La Palma biedt 1.000 kilometer aan wandelroutes langs de fraaie kustlijn, via adembenemende vulkaanranden, door wilde begroeiingen en met de mooiste vergezichten. Een klein, maar zeer veelzijdig eiland en daardoor ideaal voor een afwisselende wandelvakantie. Ik had nog wel uren kunnen doorlopen.

Het groene wandeleiland

Het groene wandeleiland

 

 

Iets meer dan 4 uur vliegen

Iets meer dan 4 uurtjes vliegen met Transavia en je komt in een hele andere wereld terecht. Een wereld van rust, vriendelijke mensen, goed eten en prima lokale wijnen. Een lange wandeltocht moet natuurlijk wel opgevolgd worden door een lekker avondje tafelen en daarna een goede nachtrust in een comfortabel hotel. Uitermate geschikt hiervoor zijn; Parador de la Palma, Hacienda San Jorge en Hacienda de Abajo. Laatstgenoemde slaapplek is mijn persoonlijke favoriet. Een juweeltje van een hotel met meer dan 1.000 stukken antiek en andere kunstvoorwerpen, een creatieve keuken en een zalige spa.

Hacienda de Abajo

Hacienda de Abajo

Nog meer rust en privacy? Huur je eigen casita! Neem er wel een huurauto bij en sla je verse ingrediënten en smakelijke kazen in op de overdekte markt van Santa Cruz, de hoofdplaats van La Palma.

 

Meer informatie bij het Verkeersbureaus van La Palma.

 

 

Comments are closed.