De wereld in de groene spotlights op St. Patrick’s Day

Op 17 maart staat de wereld in het teken van de Ierse nationale feestdag St. Patrick’s Day. De beschermheilige Saint Patrick wordt niet alleen in de straten van Ierland uitbundig herdacht, maar de hele wereld licht groen op.

Tijdens de ‘Global Greening’ worden meer dan honderd iconische locaties en UNESCO Werelderfgoederen ’s avonds verlicht om de Ierse feestdag te vieren. Dit jaar kleuren het iconische Inntel Hotel Zaandam, de A’DAM Toren en Splendor in Amsterdam, het nieuwe reuzenrad op De Pier van Scheveningen, de Grote Marktstraat in Den Haag en de windmolen in Weert groen.

 

 

#GlobalGreening

De ‘Global Greening’ is een jaarlijkse kick-off van Tourism Ireland om Ierland als internationale vakantiebestemming op de kaart te zetten. Ook Nederland doet met de greening van een aantal iconische bezienswaardigheden mee aan de wereldwijde viering van St. Patrick’s Day. De 8e editie van de ‘Global Greening’ heeft wereldwijd een indrukwekkende line-up. Dit jaar staan het One World Trade Center in New York, City Hall in Londen en Plaça de Catalunya in Barcelona voor het eerst in de groene spotlights. Ook favorieten als De Grote Markt in Brussel, het Colosseum in Rome en de Toren van Pisa doen dit jaar weer mee.

 

 

Saint Patrick

Tijdens de Ierse feestdag wordt de beschermheilige St. Patrick herdacht. De festiviteiten op 17 maart zijn oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het Christendom te vieren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Op de nationale feestdag lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. In Dublin en andere steden van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen.

St. Patrick’s Festival in Amsterdam en Den Haag

Dit jaar genieten jong en oud twee dagen lang van de Ierse Cultuur tijdens het St. Patrick’s Festival in Splendor Amsterdam. Het festival op 17 en 18 maart biedt een veelzijdig programma met verschillende muziek-, animatie- en dansworkshops voor het hele gezin. Het volledige programma is te vinden op: www.stpatrickamsterdam.com. Bezoekers kunnen ook terecht St. Patrick’s Day Festival op de Grote Markt in Den Haag voor Ierse muziek- en dansoptredens en eten en drinken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.