Dublin tijdens de herfst!

De Ierse hoofdstad Dublin is de perfecte stedentrip bestemming als je van gezelligheid, lekker eten, muziek, cultuur en biertjes drinken houdt. Juist tijdens de herfst is deze vaak regenachtige bestemming een absolute must, want de Ieren en hun humor zullen je dag doen stralen. Wij geven je een top 5 van de must do’s tijdens je trip in Dublin!

1. Shoppen

Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar Dublin is een perfecte stad voor de echte shopaholics onder ons. Ben je op zoek naar kleine boetiek winkeltjes? Ga dan naar de oude binnenstad van Dublin en struin door de kleine straatjes voor de meest unieke outfits. Ben je meer van de grote winkelketens en winkelcentra? In de voorstad van Dublin vind je Dundrum Town Centre, Arnotts en Jervis Shopping Centre. Powerscourt Townhouse Centre is de place-to-be als je houdt van elegantie, chique winkels en op zoek bent naar nieuwe sieraden.

PowersCourtCentre in Dublin

PowersCourtCentre in Dublin

2. Guinness bier drinken

Of je nou een bierliefhebber bent of niet, een bezoek aan Dublin is niet compleet zonder het Guinness Storehouse bezocht te hebben. Je vindt dit indrukwekkende zeven verdiepingen tellende gebouw in het hart van de St. James Gate Brouwerij. Tijdens een bezoek aan de brouwerij leer je alles wat er maar te leren valt over het brouwen van dit wereldbekende biertje. Uiteraard sluit je de tour af met een ‘pint of Guinness’ in de Gravity Bar waar je geniet van een fantastisch uitzicht op Dublin.

St. James Gate Brouwerij

St. James Gate Brouwerij

3. Culinair feestje

Geloof het of niet, Dublin is culinair gezien echt een feestje. Of je nou op zoek bent naar een typische Irish pub voor een makkelijke hap en een biertje of je wilt laten verwennen in een hoogstaand culinair restaurant, in Dublin is alles mogelijk. Voor het meest goddelijke ontbijt ooit ga je naar Queen of tarts en Leo Burdock fish and chips is the place-to-be voor, de naam zegt het al, fish and chips. Brasserie Sixty is een leuke spot met erg goed eten en heerlijke wijnen tegen een prima prijs, en heb je echt iets te vieren dan is het Award winnende Michelin star restaurant Chapter One echt een bijzondere ervaring. Kortom, je komt culinair gezien niets te kort in Dublin.

Queen of Tarts. Foto rechten: Norrel

Queen of Tarts. Foto rechten: Norrel

4. Maak gratis kennis met Dublin

Dublin heeft, om de toegankelijkheid van de stad zo groot mogelijk te maken, verschillende bezienswaardigheden en attracties die gratis bezocht kunnen worden. Bezoek het Nationale Archeologische museum en maak kennis met de geschiedenis van de Ierse hoofdstad. Ook het Irish Museum of Modern Art, National Museum of Ireland en het Pearse Museum zijn gratis te bezoeken. Een absolute aanrader is om een bezoek te brengen aan het voormalige, Georgische huis van Edward Cecil Guinness (achterkleinzoon van Arthur Guinness), Farmleigh House. Naast verschillende musea, kastelen, tuinen en huizen, kun je ook gratis deelnemen aan stadswandelingen.

National Museum of Ireland

National Museum of Ireland

5. Golfen in Dublin

Dublin is erg geliefd onder golfers en dit is uiteraard niet zonder reden! De fantastische golfbanen, in combinatie met de gezelligheid van de stad maken Dublin tot een perfecte golf bestemming. Portmarnock Hotel & Golf is een van Ierlands beroemdste golf hotels en echt een overnachting waard als je van golfen houdt. De gelijknamige golfbaan wordt ook als een van Ierlands beste golfbanen beschouwd. Ook erg populair onder golfers zijn The K Club, The Island Golf Club, The European Golf Club en Druids Glen.

Portmarnock Golf

Portmarnock Golf

Comments are closed.