Begin van 2017 erg populair om vakantie te boeken

Nederlanders boeken volop hun winter- en zomervakanties. Dat blijkt uit cijfers van de ANVR- GfK Travelscan over januari en februari 2017. Aan het begin van 2017 is zowel voor de winter als de zomer flink meer geboekt dan vorig jaar. De stijging voor de winterboekingen bedraagt 6,8% en de zomerboekingen groeien zelfs met 9,6%.

ANVR

ANVR

 

 

Uit de cijfers blijkt bovendien dat de zomerbestemmingen waar consumenten nu met name naar boeken, Griekenland en Italië zijn. Griekenland, Spanje en de eilanden blijven als zomerbestemming absolute koplopers. Verheugend ook om te constateren dat Egypte als bestemming weer geleidelijk aan terugkomt. Tot slot blijkt dat Turkije bij de vakantiegangers vooralsnog minder populair is, maar we zien wel in de maand februari een geleidelijk einde komen aan de dalende trend (de mogelijke effecten van de gebeurtenissen van afgelopen weekend zijn hierin niet meegenomen).

 

 

“We zijn het jaar 2017 goed gestart. Je merkt dat het consumentenvertrouwen is toegenomen en dat consumenten weer willen boeken”, aldus Frank Oostdam van ANVR. Hij voegt daaraan toe: “Overigens is het winterseizoen bijna voorbij en kunnen we met een groei van 2,6% spreken over een prima winterseizoen”.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.