Ontdek het meesterwerk van El Greco in Amsterdam

Wist je dat er momenteel een van de meesterwerken van de spectaculaire schilder, El Greco, in de Nieuwe Kerk in Amsterdam te bewonderen is? El Greco’s Pentecostés (Pinksteren) wordt tentoongesteld in de Nieuwe Kerk van 18 februari tot 9 april 2017.

El Greco (1541–1614), staat bekend als een van de spectaculairste kunstenaars ooit in de kunstgeschiedenis. Hij is geboren en getogen op het eiland van Kreta, de favoriete bestemming van veel Nederlandse toeristen. Hoewel Kreta vooral bekend staat als een eiland voor strandvakanties, heeft het ook een rijk cultureel verleden.

 

 

De architectuur van Rethumnon en Chania laat de lange culturele geschiedenis van het eiland zien. Kreta is trots op Domenikos Theotokopoulos, die zijn naam veranderde in El Greco en is geboren in de stad Candia; het huidige Heraklion. In die periode behoorde Kreta overigens nog tot de Venetiaanse republiek. El Greco kreeg daar zijn eerste opleiding als icoon schilder. Kreta was een toonaangevend centrum van post-Byzantijnse kunst. Hij maakte prachtige altaarstukken, met zeer innovatieve vormen, die een knipoog gaven aan de moderne kunst vanwege zijn uitgerekte figuren en zijn kleurenpalet.

 

 

El Greco werd later, in 1860, echter herontdekt door impressionisten als Manet en Degas en ook Picasso en Kandinsky waren onder de indruk van zijn kunst. Door zijn baanbrekende en moderne kunst verdiendt El Greco een unieke plaats in de kunstgeschiedenis. Dus wil je meer te weten komen over het bijzondere leven en de bijzondere werken van El Greco, dan is een bezoek aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam zeker een aanrader! Pentecostés laat het moment zien dat de Heilige Geest in vlammen neerdaalt op Maria en de apostelen. Het schilderij dankt zijn naam aan het feit dat het geïnspireerd is op het Pinksterverhaal uit het Nieuwe Testament.

En mocht u niet geïnteresseerd zijn in deze kunststijl, kunt u Kreta altijd bezoeken om de gastvrijheid en de authenticiteit van het eiland te ontdekken. Ook zijn er vele andere traditionele festivals op Kreta, waarbij u de lokale bevolking zeker zult ontmoeten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.