Een luxe resort of toch een primitief hutje op het strand, Thailand heeft het allemaal

Thailand wordt vaak geassocieerd met wellness en meditatie en dat is ook niet zo gek, gezien de prachtige gebieden en tropische temperaturen. Wellness is vrijwel ontstaan in Thailand. Tegenwoordig zijn ook de detox behandelingen en hot-yoga sessies niet meer weg te denken uit de Thaise cultuur. Voor wie een innerlijke reiniging niet ziet zitten, kan ook prima genieten van een verse kokosnoot op het strand.

Van een luxueus resort tot een primitief hutje op een parelwit strand, de uiteenlopende opties maakt het mogelijk voor iedereen de perfecte manier van ontspanning te vinden. Dit zijn drie heerlijke resorts in Phuket, Koh Samui en Bangkok voor een fantastische wellness ervaring in Thailand.

Absolute Sanctuary – Koh Samui

Om balans terug te vinden en meer inzichten te krijgen in een gezonde lifestyle is Absolute Sanctuary dé locatie om te zijn, de lijst met green smoothies en cold pressed juices is oneindig. In het resort wisselen yoga sessies zich af met persoonlijke detox behandelingen op maat. Daarnaast is er totale rust doordat Absolute Sanctuary enkel gefocust is op volwassenen. Vroeg in de ochtend gaat het yoga programma van start met yin yoga en hot yoga sessies die tussen de spabehandeling door worden gegeven. De dag wordt afgesloten met een authentieke Thaise massage op het strand. Met zicht op zee waarbij de zon aan de horizon verdwijnt is het simpelweg onmogelijk om niet volledig tot rust te komen.

 

 

Amanpuri – Phuket

In de meest exclusieve hotels van Aman Resorts wordt altijd iets nieuws geïntroduceerd, zo ook in het Amanpuri resort in Phuket. Afgelopen zomer is de focus gelegd op mentaal en spiritueel helende thema’s. Het spa programma is gericht op persoonlijke aandacht in kleine groepen. Binnen het programma zijn er vier thema’s; cleansing, mental awareness, fitness en weight loss. Er is een privéstrand en ieder verblijf beschikt over een eigen zwembad. De natuur komt op de eerste plaats bij Aman Resorts, met als resultaat dat de jungle en het resort samenkomen alsof het van nature zo had moeten zijn.

 

 

Mandarin Oriental – Bangkok

Bangkok schetst over het algemeen een beeld van een snelle, levendige stad waar alles 24/7 doorgaat. Toch is de eeuwenoude, Thaise wellness traditie ook zichtbaar in deze wereldstad. Het 140-jaar-oude resort Mandarin Oriental laat zien dat Bangkok naast alle hectiek ook een oase van rust kent waar tijd niet aan de orde is. Mandarin Oriental heeft inmiddels met haar berg aan ervaring de nodige awards binnengesleept. Wie na een dag aan spa en massages zich weer wil bevinden onder de mensen kan zich melden bij de Bamboo Bar, een klassieke bar waar het ultieme urban gevoel van de stad wordt binnengelaten door middel van lokale jazz performers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.