FlixBusklanten hebben gekozen: Rotterdam CS beste bushalte in Nederland

Uit onderzoek van lange-afstandsbusvervoerder Flixbus blijkt dat Rotterdam Centraal de best beoordeelde bushalte van Europa is. Meer dan 1000 haltes in 20 landen werden door klanten beoordeeld op een schaal van 1 tot 5 qua locatie, herkenbaarheid als een halte en hun voorzieningen. De klanten werden in maart en in november/december 2016 bevraagd.

Binnenlands busvervoer over de lange afstand is vrij nieuw in Europa en ook internationaal is de markt enorm gegroeid in de laatste jaren. Vele steden zijn pas sinds enkele maanden aangesloten aan een Europees busnetwerk. FlixBus, de mobiliteitsaanbieder met het grootste Europese busnetwerk, heeft nu de eerste studie over bushaltes in Europa gepubliceerd.

Snelgroeiende busmarkt is kans voor gemeenten

Max Zeumer, Vice President International Business van FlixBus: “De FlixBussen brengen meer toeristen naar de steden en inwoners profiteren van de aansluiting op het internationale vervoersnetwerk. Tegelijkertijd is de snelgroeiende busmarkt ook een uitdaging omdat de infrastructuur voor lange-afstandsbussen er vaak nog niet is. We zijn blij dat we in Nederland zo goed kunnen samenwerken met de gemeenten en in vele steden over goede haltemogelijkheden beschikken. De uitrusting van de haltes is nu de volgende stap – hier zullen we samen met de gemeenten naar de mogelijkheden kijken.”

Belangrijkste criteria voor de studie: locatie, herkenbaarheid, voorzieningen

De algemene locatie, de voorzieningen en de herkenbaarheid als halte werden beoordeeld. Onder de locatie valt onder meer ook de bereikbaarheid van de halte. Tot “herkenbaarheid” hoort de herkenbaarheid als FlixBushalte maar ook de herkenbaarheid van de exacte vertrekplaats van de bus en de overzichtelijkheid van de halte. Voorzieningen van de halte zijn naast de algemene toegankelijkheid ook beschutting/overkapping, zitplaatsen, toiletten, cateringfaciliteiten en afvalbakken. De aanwezigheid evenals de kwaliteit ervan werden door de klanten beoordeeld.

 

 

Rotterdam is best beoordeelde Nederlandse FlixBus halte – aan de top bij voorzieningen

Rotterdam werd als de Nederlandse halte met de beste voorzieningen beoordeeld (3.1) en ligt hiermee als enige Nederlandse halte boven het Europese gemiddelde van 3.0. Qua herkenbaarheid van de halte (3.0) en de locatie aan de halte (3.1) ligt Rotterdam op plaats twee. Max Zeumer, Vice President International Business FlixBus: “Onze enquête laat zien, dat de reizigers de haltes in het centrum en vooral naast het centrale treinstation het best beoordelen. De klanten waarderen de locatie van de FlixBushalte op Rotterdam Centraal met een hoog cijfer.”

 

 

FlixBus heeft in Rotterdam een bushalte bij het Centraal Station voor het Groothandelsgebouw (Busstation Conradstraat) en op busstation Zuidplein. Zeumer: “We zijn erg blij met de centrale bushaltes in Rotterdam, waardoor reizigers makkelijk kunnen overstappen van onze lange-afstandsbuslijnen op het stedelijke en regionale openbaar vervoer.” Vanuit Rotterdam exploiteert FlixBus internationale buslijnen naar onder andere Antwerpen, Brussel, Parijs, Düsseldorf, Berlijn en Kopenhagen. Ook kan binnenlands gereisd worden naar Amsterdam Sloterdijk en Nijmegen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.