TEFAF trekt kunstaanbod Maastricht naar blijvend hoger niveau

De meest kritische kunstliefhebbers uit de hele wereld strijken tijdens TEFAF in Maastricht neer. Musea en andere kunstinstellingen in de stad passen hun aanbod hierop aan. Ook Patrick van Maris, directeur TEFAF ziet dat. “Sinds de oprichting van TEFAF 30 jaar geleden, groeit de stad Maastricht met ons mee als uitstekende locatie om de top van de internationale kunstwereld te ontvangen. Maastricht beschikt – met de beurs en haar aanvullende cultuurprogramma – over voldoende cultureel kapitaal om internationaal aandacht te trekken.”

Maastricht heeft dit jaar bijvoorbeeld een wereldprimeur te bieden met de TASCHEN expositie in Museum aan het Vrijthof. Traditionele historische gebouwen verbinden op een verrassende manier ‘oud en nieuw’ met elkaar zoals de kerk van boekhandel Dominicanen, Filmhuis Lumière in een van de oude Sphinxfabrieken of het TEFAF Pop-up hotel dat bezoekers laat overnachten in een kunstinstallatie van een leegstaand industrieel pand in het opkomende Sphinxkwartier.

 

 

Topevents & tentoonstellingen rondom TEFAF

TEFAF 10 – 19 maart

De Tefaf wordt dit jaar voor de 30e keer georganiseerd. Congrescentrum het Mecc wordt omgetoverd tot een kunstmuseum van wereldformaat. Bezoekers geven hun ogen de kost aan kunst, juwelen en antiek of bewonder de kunstkopers die vaak met hun privéjets aankomen op Maastricht Aachen Airport. De kans bestaat om zomaar een echte prins of sjeik tegen het lijf te lopen. Zie ook: www.tefaf.com

Passion for TASCHEN 5 maart – 27 augustus

Als eerste museum in de wereld wijdt Museum aan het Vrijthof in Maastricht een tentoonstelling aan Taschen, de Duitse uitgever die kunst- en salontafelboeken voor een groot publiek toegankelijk heeft gemaakt. Tijdens de tentoonstelling staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. www.museumaanhetvrijthof.nl

Slapen in TEFAF Pop-up hotel 10 – 19 maart

‘To Many Places’ is een rondreizend pop-up hotel waar tijdens TEFAF een select gezelschap kan overnachten in een prachtig industrieel pand van Bureau Europa. Met dit project wil de ontwerper Emmy Polkamp waarde toekennen aan prachtige locaties die leegstaan of een alternatief bieden voor traditionele hotelaccommodaties. Een simpel maar goed doordacht concept dat de bezoekers van culturele evenementen bij elkaar brengt in een originele en intieme setting. De tenten zijn voorzien van een- of tweepersoons bedden met bijhorende faciliteiten. Back to basic, maar met de nodige toevoegingen voor een ontspannen verblijf. Een hotel boeken kan via airbnb.

 

 

Jazz Maastricht Festival World Top concerten – 18 maart 20.00 uur

Theater aan het Vrijthof & Jazz Maastricht brengen samen de hedendaagse jazzhelden naar Maastricht. Dat gaat komend theaterseizoen gebeuren tijdens de World Top Concerten. Gekozen is voor avontuurlijke artiesten van naam, die zich onderscheiden door hun unieke sound, expressievol spel en een intense live-performance. De World Top Concerten beloven avonden vol improvisatie, diepgang en experiment gebracht door de beste artiesten. www.jazzmaastricht.com

YIA Art Fair 9 maart – 13 maart

In de 1000m2 expositieruimte in gebouw M, Tapijn ontvangt de YIA Art fair een selectie van 35 internationale galeries met een focus op de artistieke scene van de Benelux. Tegelijkertijd zal YIA voor haar culturele programma investeren in de Wiebengahal, de annex van het hedendaagse kunst museum het Bonnenfantenmuseum. De twee winnaars van de award voor hedendaagse kunst van YIA Art Fair #07, Matthieu Boucherit van de galerie Valérie Delaunay (Fr) en Abdul Rahman Katanami van de galerie Analix Forever (Geneva), zullen geëerd worden in twee solo shows. www.yia-artfair.com

Museumnacht Maastricht – 7 april

Dit jaar openen maar liefst 13 Maastrichtse art venues hun deuren van 20.00 tot 01.00 uur. Met één ticket kan men een avond lang genieten van alle excentrieke hedendaagse kunstuitingen, waardevolle historische artefacten, mind-blowing performances, opmerkelijke bodemschatten, cutting edge video-art en muzikale tunes, die de stad Maastricht te bieden heeft. www.museumnachtmaastricht.nl

Ontdek het complete agenda-aanbod in Maastricht rondom Tefaf op www.duringtefaf.com.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.