Verken de nieuwe hotspots van Maastricht

In je eigen stad vallen nieuwe dingen je niet zo vaak op. Je fietst je vaste route naar het werk, of naar je studie misschien, en wil daar vooral zo snel mogelijk zijn. Je fietst op de automatische piloot en mist dan de nieuwe hotspots in je eigen stad. Eeuwig zonde!

Opening The Hoppy Brothers 13-5-2015

Biertjes vanThe Hoppy Brothers


Daarom ben ik vandaag toerist in eigen stad, in Maastricht, en ga ik voor Verkeersbureaus op zoek naar de beste nieuwe hotspots in Maastricht!

Kaboom!

Eerst ga ik naar Kaboom! Tegenover het station waren ze al tijden aan het bouwen. Ik vroeg me altijd af wat er zou komen. Tijd om een kijkje te gaan nemen. Gelukkig kan ik een rondleiding krijgen, ook al is het hotel net pas geopend en zijn ze nog even aan het verbouwen. Het blijkt een low-budget hotel te zijn. “Maar een echt budget hotel is het niet hoor.” wordt me op het hart gedrukt. “Dat doet teveel aan een goedkoop hostel denken. Maar het is wel een betaalbaar hotel zonder dat het inbreuk doet aan de kwaliteit.” Ik krijg een preview van een van de kamers en zie inderdaad luxe auping bedden, een regendouche, behang dat speciaal voor het hotel werd ontworpen (herken je er bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum in?).

Veel hotels bieden een totaalpakket aan, met lunches en diners… maar het enige wat je nodig hebt is toch slapen en ontbijten?

Mee eens. Ik slaap in een hotel om een stad te verkennen, niet om mijn hele weekend in een hotel door te brengen. Lunchen en borrelen doe ik ergens anders wel. “Precies, de rest van de stad is daar veel beter in. Wij gaan niet proberen dat in ons hotel te doen. Wij bieden de beste hotel ervaring, en daarna wijzen we mensen naar de leuke winkels en restaurants in de stad zelf.”

Kaboom hotel Maastricht

Het hippe interieur van Kaboom hotel Maastricht

Ik bekijk een urban kamer, die uitzicht heeft op het station en de stationsstraat. Het hotel is gevestigd in een prachtig oud gebouw, heeft een mooie stijl met vides op de kamers, maar is wél helemaal verbouwd. Alle kamers hebben een eigen, iets verschillende stijl. Het hotel ligt qua prijs nog wel een flink stuk boven een budget hotel, dus die benaming klopt niet helemaal, maar valt op door de kwaliteit is combinatie met een betaalbare prijs. Eerlijk is eerlijk, ik liep vandaag tussen de bouwvakkers door, maar eenmaal voltooid (binnen een week of twee) is dit een hotel dat ik familie en vrienden zou aanraden. Durf jij het uit te proberen?! Een beetje gek, maar wel ontzettend leuk, zo zou ik Kaboom omschrijven!

Kaboom hotel, Stationsplein 1, www.kaboomhotel.nl

Alleycat, bikes & coffee

Voor ik vertrek vraag ik nog of ze een tip hebben voor een nieuwe hotspot in Maastricht. “Fiets naar de Hoenderstraat. Daar ligt Alley cat, bikes & coffee. Daar heb je écht goede koffie. Echt iets voor working nomads of toeristen die even willen uitrusten tijdens een drukke stedentrip.” Ik fiets richting de markt, Alleycat ligt in een zijstraat. Wanneer ik naar binnen loop zie ik twee racefietsen in een rek staan, in de winkel. “Die kan je gerust binnen zetten hoor. Doen we niet moeilijk over. Ga maar ergens zitten, ik breng je cappuccino zo.”

Alley Cat, Bikes & Coffee

Alley Cat, Bikes & Coffee

Alleycat, bikes & coffee is wat de naam doet vermoeden. Een bar, met stopcontacten, wifi en rust, ideaal dus voor de working nomad. Met een goed espressoapparaat en lekkere cappuccino. Naast me zit een meisje aan een tafeltje te werken op haar laptop, twee jongen praten over de beste velgen voor op een baanfiets. Op een scherm zie ik de Tour de France. Op tafels en aan de muren zie ik accessoires voor racefietsen en fixies; stuurlintjes, kleding, hele gave Giro schoenen. “Er komt ook nog een werkplaats, achter in de winkel, voor racefietsen, fixies… Binnenkort. We zijn net geopend, dus nog met van alles en nog wat bezig. Ik hoop dat de workshop ook opent binnenkort.” Aan de muur zie ik het fietsgereedschap al hangen.

Alley Cat, Bikes & Coffee

Alley Cat, Bikes & Coffee

Het wielercafé werd onlangs geopend in het centrum van de stad. Even twijfel ik. Wil ik deze hotspot wel delen met anderen? Het is de ideale plek om in alle rust te werken wanneer je als freelancer eens niet alleen in je woonkamer cq kantoor wil zitten. En je hebt er koffie waar je een blokje voor om fietst. Zoals gezegd, mét de Tour op de achtergrond. Veel te hip om te delen dus. Hmm, houd ik dit adresje voor mezelf?

Hoenderstraat 15-17, alleycatbikescoffee.nl

The Hoppy Brothers

Op naar adres twee dat me was aangeraden bij Kaboom! The Hoppy Brothers, op de Sint Pieterstraat 18, heeft een groot assortiment aan Craft Beers, van Nederlandse brouwers, tot Amerikaans of Aziatisch bier. Inmiddels een maand geopend weten veel mensen hun weg naar de winkel al te vinden. Omdat je een grote keuze hebt uit ale, stout, Weizen en Belgische biertjes, maar ook voor het advies dat je er krijgt.

 

 

Een eye catcher in de winkel is “The Growler Station”. Het is een relatief nieuw fenomeen, zo vertelt de eigenaar me.

Je kan hier verschillende soorten speciaalbier direct vanuit het fust laten tappen in beugelflessen. Het leuke is dat je zo bier kan kopen van (micro)brouwerijen, dat normaal gesproken niet in de fles verkocht wordt.

Hiernaast zijn de hervulbare flessen milieuvriendelijk en smaken bieren toch op hun best als ze vers van de tap gedronken worden. En misschien nog wel de beste tip: “Het bier is meteen te drinken. Dus als je een barbecue hebt, je wilt naar het park gaan, dan kom je hier eerst een fles vullen. Koud bier, meteen klaar.”

Giles Gryseels, eigenaar van de winkel, wil mensen verrassen met moeilijk verkrijgbare bieren, de verhalen erachter delen en mensen een beleving bieden. Op reis kwam hij bierwinkels tegen die hij in Nederland niet zag, met toegankelijke bieren in een wisselend assortiment.”Ik wil mensen ook meer alternatieven bieden dan alleen de supermarktbiertjes. Ze verrassen met nieuwe smaken. ”

Opening The Hoppy Brothers 13-5-2015

The Hoppy Brothers Maastricht

The Hoppy Brothers, Sint Pieterstraat 18, 6211 JN Maastricht, www.thehoppybrothers.com

Wauw, wat een leuke nieuwe adresjes! Ik ga vaak uit eten in de stad, ben een vaste vrijdagmiddagborrelaar, en ben altijd op zoek naar nieuwe adressen. Maar de leukste ontdek je toch als je als een echte toerist in eigen stad gewoon rondfietst en -slentert. Misschien moet ik dit maar eens vaker gaan doen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *