Letterlijk de coolste Europese steden voor een winterbreak

Het wordt dit weekend koud in Nederland. Maar liefhebbers van een échte winter – inclusief metershoge sneeuw, koude, roze neuzen en bevroren meren – moeten het in de winter toch écht buiten Nederland zoeken. Dit is de toplijst van 5 Europese bestemmingen voor een echte winter fan.

1. Minsk, Wit-Rusland

Wie niet van hordes toeristen houdt en eens iets echt anders wilt, gaat op stedentrip naar Minsk. De stad staat bekend om de schone straten, vriendelijke locals en mooie parken, maar ook op cultureel vlak is er genoeg te zien.

 

 

2. Tallinn, Estland

Deze hoofdstad van Estland is ideaal voor een (kort) weekendje weg. Ondanks dat het er 5 maanden per jaar onder de 5 °C is, verwarmt de middeleeuwse binnenstad zeker het hart. In de wintertijd verandert Tallinn in een magisch winterwonderland. De stad biedt verschillende uitkijkpunten voor de mooiste vakantiefoto’s.

3. Helsinki, Finland

Finland is het koudste Scandinavische land. Gedurende de winter varieert de temperatuur tussen de -3 °C en 2 °C, met hier en daar een sneeuwstormpje op zijn tijd. Denk dan aan temperaturen van -20 °C en kouder.

De coole stad Helsinki wordt omringd door de Baltische zee. Een zee waarop in de winter wordt geschaatst. Voor wie durft, heeft Helsinki 14 spots om te winterzwemmen.

 

 

4. Vilnius, Litouwen

Winterlovers houden van Vilnius. De ideale stad voor een korte weekend-getaway. De stad biedt een fijne combinatie tussen outdoor activiteiten en cultuur. Niet voor niets was Vilnius in 2009 de culturele hoofdstad van Europa. Sneeuwmobiel rijden over bevroren meren, ijsvissen, wandelen door de historische binnenstad (die op de werelderfgoedlijst staat) slenteren en uitgaan tot de lichten aangaan: het kan allemaal in Vilnius.

5. Abisko (Zweden)

Hoewel Abisko geen stad is, verdient deze vakantiebestemming toch een plek in deze lijst. Serieuze winterliefhebbers moeten hier eens geweest zijn. Noordelijker met de trein in Europa kan bijna niet. Deze Zweedse plaats in de Kiruna-regio staat bekend als de beste plaats om het noorderlicht te spotten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.