Leer Daan Botlek en Rory Pilgrim beter kennen

In het kader van de Dolf Henkes Prijs 2016 presenteert TENT op donderdag 19 januari om 20.00 uur een avond waarin het publiek nader kennis kan maken met de artistieke praktijken van Daan Botlek en Rory Pilgrim. De kunstenaars zijn samen met Katarina Zdjelar en Rana Hamadeh genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016.

Traditionele tentoonstellingsruimte is uitzonderlijk

Daan Botlek maakt tekeningen, muurschilderingen en illustraties. Een groot deel van zijn praktijk speelt zich af in het straatbeeld of leegstaande panden. Dat hij voor TENT werk heeft gemaakt voor een traditionele tentoonstellingsruimte is uitzonderlijk, maar tegelijkertijd benadert hij deze ruimte net als iedere andere ruimte waarmee hij werkt. Samen met zijn collega-kunstenaars Pim Palsgraaf en Willem Besselink vertelt hij deze avond over het project If Paradise Is Half As Nice, een reeks collectieve werkperiodes en tentoonstellingen in verlaten industriële panden.

 

 

Menselijk contact in een digitaal tijdperk

Rory Pilgrim maakt films, performances en tekstaffiches, en toont deze avond de films N.1: VIOLENTLY SPEAKING en N.3: THE OPEN SKY. De 2 werken zijn onderdeel van de cyclus Sacred Repositories. De film N.2: AFFECTION IS THE BEST PROTECTION is momenteel te zien in TENT. Vanaf zijn tijdelijk verblijfadres in Japan zal hij via een videoboodschap inhaken op het radicaal potentieel van woorden en muziek in zijn werk, het belang van veilige sociale ruimtes voor specifieke maatschappelijke groepen en ‘echt’ menselijk contact in een digitaal tijdperk. De avond wordt geleid door Jesse van Oosten, curator TENT.

 

 

Op verzoek van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes (1903-1989) is een deel van zijn nalatenschap bestemd voor deze stimuleringsprijs voor kunstenaars die net zo beeldbepalend voor de stad Rotterdam zijn als de naamgever zelf. Op initiatief van Stichting Henkes wordt sinds 2004 de Dolf Henkes Prijs van 12.000 euro uitgereikt. Eerdere winnaars waren Jeroen Eisinga, Erik van Lieshout, Melvin Moti, Lara Almarcegui, Gyz La Rivière en Lidwien van de Ven.

Events

Zondag 22 januari 20 – 22 uur: An Afternoon With Katarina Zdjelar en Rana Hamadeh. Vrijdag 9 februari vanaf 18 uur: publieke Award Ceremony in TENT. De Dolf Henkes Prijs 2016 tentoonstelling is te zien t/m 19 februari.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.