Dit zijn de vijf gaafste wintertradities in Canadees Edmonton

Winter in Canada: het is een ervaring die je een keer moet beleven. Hoewel de temperatuur tot onder het nulpunt zakt laten de Edmontonians zich niet tegenhouden om de kalender te vullen met buitenactiviteiten en festivals. Dit zijn de vijf gaafste wintertradities die je een keer moet beleven in en rondom de hoofdstad van de provincie Alberta.

1. Flying Canoe Volant

Is het een vliegtuig? Is het een helicopter? Nee, het is een vliegende kano! Hoewel de schuiten niet echt door de lucht vliegen is dit evenement er wel een om niet te missen: de Flying Canoe is een Frans-Canadees volksverhaal dat tot leven wordt gebracht tijdens dit winterse evenement. De tradities van de Métis (oorspronkelijke bewoners) staan centraal en worden door middel van lichtinstallaties, muziekoptredens en andere activiteiten aan nieuwsgierige bezoekers getoond. En goed nieuws voor iedereen die graag kanoot: dat kan tijdens dit evenement ook – niet door het water, maar door de sneeuw!
3 tot 7 februari 2017

 

 

2. Bijl werpen

Ja, je leest het goed: in Edmonton zijn ze gek op het werpen van hakbijlen. Het is een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt tijdens de koude wintermaanden. Ondanks dat de Canadezen graag buiten zijn, is een binnenactiviteit soms ook een aangename afwisseling. Op verschillende plekken in de stad kun je samen met een groep vrienden een middagje met hakbijlen gaan smijten. Ideaal als je nog wat emoties kwijt moet raken of gewoon graag adrenaline laat stromen door je aderen.

 

 

3. Deep Freeze

Of het nu een zeepkist, koelkast of diepvries is… Een race in een kist is altijd een groot feest. Ook in Edmonton, waar iedere winter het festival Deep Freeze plaatsvindt. De race in vrieskisten is de kers op de taart, maar gedurende het 2 dagen durende festival zijn er nog andere winterse highlights om van te genieten. Wat dacht je van winter minigolf, schaatsen, het uithakken van ijssculpturen, glijden van een reusachtige ijsglijbaan of schaatsen? Deep Freeze is een feest voor de familie en brengt verschillende culturen bij elkaar.
14 & 15 januari

4. Maple Taffy

In het land van de esdoorn kun je er natuurlijk niet omheen om de wereldberoemde maple syrup te proeven. Natuurlijk lekker op een pannenkoek, maar do as the Canadians do en meng je in de wintertraditie Maple Taffy. Say what now? Wie dacht dat poedersneeuw alleen bestemd was voor ski’s heeft het mis, want de Canadezen zijn er gek op om over de verse vlokken hete maple syrup te gieten, een ijsstokje erin te steken en deze rond te draaien om er uiteindelijk een ijslolly aan over te houden. Deze toffeesmakende traktatie mag je niet missen!

5. Fat Bike Race

Het is nog niet een jarenlange traditie (sterker nog – het is de eerste editie in heel Canada), maar wel tons of fun. De Fat Bike Race in Jasper National Park (3,5 rijden van Edmonton – en nu trouwens gratis toegankelijk ter gelegenheid van de 150e verjaardag van Canada!) biedt fanatieke fietsers de mogelijkheid om niet langer alleen tijdens de zomermaanden te kunnen mountainbiken, maar dit ook te doen tijdens het seizoen waarin alles bedekt is onder een laag sneeuw. De twee keer zo dikke banden van een fat bike bieden de mogelijkheid om smooth over de sneeuw te fietsen. Met de verschillende races verspreid over drie dagen is er voor ieder niveau iets te beleven tijdens dit evenement in de Canadese Rockies!
12 tot 14 januari 2017

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.