Ontdek Canada als de ultieme wintersportbestemming

Canada wordt steeds populairder als wintersportbestemming vanwege het enorm lange skiseizoen, de sneeuwzekerheid en de vele mogelijkheden. Of je nu een ervaren of onervaren skiër bent, houdt van extreme sporten, een schaatsfanaat bent of het liever houdt bij wandelen, alle typen wintersporters kunnen hier hun hart ophalen.

schaatsbaan-mensen-bomen-sneeuw-banner

Van skiën op de beroemde champagne poedersneeuw in de immense skigebieden van de Rocky Mountains en heliskiën op de hoge bergtoppen van British Columbia tot schaatsen op de grootste ijsbaan ter wereld in Ottawa en het maken van hondensleetochten in Yukon, de mogelijkheden in de winter zijn oneindig!

 

 

Een paradijs voor skiërs en snowboarders

Met enorme skigebieden met kilometers aan gevarieerde, brede pistes, een skiseizoen dat van begin november tot eind mei loopt, sneeuwzekerheid, de perfecte wereldberoemde champagne poedersneeuw en de gezellige skidorpen is Canada een droombestemming voor skiërs en snowboarders. Het grootste skigebied van Noord-Amerika ligt in British Columbia, namelijk Whistler Blackcomb. Dit gebied biedt meer dan 250 kilometer aan gevarieerde pistes, een funpark, een groot off-piste gebied, de spectaculaire Peak 2 Peak Gondola en een bruisend uitgaansleven in Whistler Village. Ook in Alberta’s Rocky Mountains kun je geweldig skiën. Het meest bekend hier zijn de 3 grote resorts in Banff National park, namelijk het veelzijdige Mount Norquay, het zonnige Sunshine Village en het prachtige Lake Louise. Op zoek naar een knus wintersportdorp? Ga dan naar Jasper, vanuit hier kan je skiën in Jasper Marmot Basin.

 

 

Meer dan gewoon skiën

Is gewoon skiën of snowboarden te saai en ben je op zoek naar meer adrenaline? Dan ben je in Canada aan het juiste adres. Ieder skigebied beschikt hier over enorme off-piste gebieden waar je door de diepe sneeuw je eigen route kunt bedenken. Heel populair in Canada zijn heli-skiën, waarbij je met een helikopter op onbereikbare bergtoppen wordt afgezet, en cat-skiën, waarbij je met een sneeuwmachine naar ongerepte gebieden wordt gebracht. Britisch Columbia is de perfecte plek hiervoor, zo is Revelstoke Mountain Resort een van de mooiste gebieden om te heli-skiën en is Fortress Mountain volledig ingericht op cat-skiën.

Andere winteractiviteiten

Liever helemaal niet skiën of snowboarden? Ook dan heeft Canada tijdens de winter genoeg te bieden. Schaatsfanaten kunnen hun hart ophalen in de hoofdstad Ottawa, waar het 7 kilometer lange Rideau Kanaal tijdens de wintermaanden de grootste schaatsbaan ter wereld vormt. Op een waanzinnige manier de prachtige natuur verkennen? Kies dan voor een typische hondensleetocht, bijvoorbeeld in het ongerepte Yukon. Of kies op z’n Nederlands voor de fiets! In Yukon kun je namelijk ook een tocht maken op een speciale fiets met dikke banden waarmee je door de sneeuw kunt fietsen. Liever de natuur te voet ontdekken? Maak dan een wandeling door de bergen van de Rocky Mountains of kies voor snowshoeing, waarbij je met speciale sneeuwschoenen over de diepe sneeuw kunt wandelen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.