Thailand is de ultieme bucketlist bestemming voor 2017

De eeuwenoude tradities, prachtige tropische eilanden, bruisende steden en spannende jungle maken van Thailand een geliefde en populaire vakantiebestemming. Ook de Nederlandse reizigers zijn fan en het is dan ook niet verrassend dat Thailand in oktober vorig jaar voor de zesde keer is verkozen tot bestemming van het jaar tijdens de TTG Travel Awards in Bangkok.

Om Nederlandse vakantiegangers te informeren over de leukste reistips en meest bijzondere plekjes is het Thais Verkeersbureau van 10 tot en met 15 januari vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht. Staat Thailand op je reis bucketlist? Maak dan volgende week een stop bij stand B060 in Hal 4 van de Jaarbeurs.

Dé ver weg bestemming

De populariteit van Thailand is enorm gegroeid de afgelopen jaren en biedt ieder type reiziger eindeloos veel mogelijkheden voor het maken van de ultieme droomreis. Van luxe wellness resorts aan zee in het zuiden tot indrukwekkende hikes door de jungles van het noorden, cocktails drinken in een hippe rooftop bar in Bangkok of sweet dreams in de nachttrein richting Chiang Mai. Een fijne massage op het strand, verse sappen, een detox of meditatiecursus met adembenemende zonsondergangen vind je op Koh Samui. Dansen tot in de vroege uurtjes kan het beste op Koh Phi Phi of tijdens een full moon party op Koh Lanta. Op zoek naar verlaten strandjes en eindeloze uitzichten? Reis dan af naar Koh Kood of Koh Mook voor het ultieme Robinson gevoel.

 

 

Food

De fine dining scene in Bangkok is booming met meer toprestaurants in de stad dan ooit tevoren. Steeds meer internationale sterrenkoks openen een restaurant in de culinaire Thaise hoofdstad, zoals ook de Nederlandse Henk Savelberg, die twee jaar geleden het Frans-Nederlandse toprestaurant Savelberg Thailand begon. Een ander Frans toprestaurant is Le Normandie Bangkok, dat bekend staat als het beste haute cuisine restaurant van de stad. Voor een traditioneel Thais menu bezoek je restaurant Nahm, een van de beste van heel Azië met authentieke Thaise gerechten. Het aanbod aan high end restaurants in Bangkok blijft groeien en zelfs de wereldberoemde kok Jamie Oliver opent binnenkort zijn Italiaanse restaurant in de vernieuwde Siam Discovery Mall.

 

 

Bereikbaarheid

Bangkok wordt vanuit Amsterdam rechtstreek aangevlogen door KLM en EVA Air. Daarnaast zijn er verschillende andere luchtvaartmaatschappijen die – veelal met een overstap – op de Thaise hoofdstad vliegen. Met de groeiende populariteit van het land groeit ook het routenetwerk. Zo is Qatar Airways onlangs gestart met vluchten naar Chiang Mai en Krabi. Perfect voor reizigers die de drukte van de hoofdstad liever links laat liggen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.