Fiets-, wandel- en e-bike-spektakel in Jaarbeurs

De Fiets en Wandelbeurs slaat 11 en 12 februari 2017 opnieuw haar tenten op in Jaarbeurs Utrecht en werkt daarbij weer samen met e-bike Xperience. Het programma en het aanbod op de beursvloer is tijdens de komende editie nóg groter en completer dan in de afgelopen jaren.

Foto Mirjam Wouters

Foto Mirjam Wouters

Wallonië

Veel aandacht is er voor Wallonië, een rijzende ster op fietsgebied. Vertegenwoordigers van alle Waalse provincies presenteren de uitgebreide fietsmogelijkheden. Van RAVeL-wegen over voormalige spoorlijnen en jaagpaden langs kanalen tot nieuwe fietsroutenetwerken als La Wallonie picarde à vélo. Ook Nederland, Vlaanderen, Frankrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland zijn als bestemming bijzonder goed vertegenwoordigd op de beursvloer.

 

ZIE OOK: Recordeditie voor de Fiets en Wandelbeurs 2016

 

Bikepacking

In Hal 2 zijn onder meer de paradepaardjes van het ‘bikepacken’ te bewonderen én te testen. Fietsbolides met brede velgen en banden, voorzien van de nieuwste naven en sportieve frames. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor avontuurlijke fietsvakanties met bagage, waarbij je zowel gladde asfaltwegen als onverharde paden voor de wielen krijgt.

 

 

Pareltjes

Tientallen bestemmingen presenteren zich op de beursvloer, je reist als het ware in één dag de wereld rond. Tussen het aanbod dienen zich altijd pareltjes aan. Ooit gehoord van Dominica, een eilandstaat in de Caribische Zee? Dichtbegroeide regenwouden, bergen tot ruim 1400 meter hoogte, valleien, talrijke riviertjes en zes slapende vulkanen maken het tot een bijzondere wandelbestemming. Ook Taiwan, dat zich meer en meer profileert als fietseiland, is een opvallende nieuwkomer op de beurs.

Fiets- en wandelhelden

Oceaanfietser Ebrahim Hemmatnia is een van de aandachttrekkers in het lezingprogramma. Hij stak met zijn bootfiets de Atlantische Oceaan over: een unieke, epische tocht. Marica van der Meer neemt de bezoekers mee op haar 28.000 kilometer lange fietsreis naar Australië. Eva Smeele vertelt over haar ervaringen op de Via Dinarica; een voettocht op ‘vijfvingers-schoenen’ door de ongerepte wildernis van de Balkan. En Frank van Rijn, een monument op fietsreisgebied, dwaalde rond in oude Maya-steden in Guatemala en zuidelijk Mexico. Met zijn droge humor weet hij telkens een volle zaal tot de laatste minuut te boeien.

Info-markten

Welke zijn de beste routes, wat zijn interessante bestemmingen, welk item mag niet ontbreken in je uitrusting? Ongeveer tweehonderd vrijwilligers staan klaar om belangeloos alle vragen te beantwoorden op de informatiemarkten ‘Fietsers informeren Fietsers’ en ‘Wandelaars informeren Wandelaars’. Niet álles is immers op Google te vinden.

E-bike Xperience

Ook dit jaar geeft een ticket voor de beurs gratis toegang tot e-bike Xperience, hét test-event voor elektrische fietsen dat gelijktijdig in Jaarbeurs plaatsvindt. Op diverse uitdagende fietsparcoursen kun je elektrische fietsen, e-mountainbikes en speed pedelecs testen van 40 aanbieders.

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 11 en 12 februari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

fiets-wandelbeurs-2016-banner
Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.