Recordeditie voor de Fiets en Wandelbeurs 2016

De 12e editie van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht heeft een recordaantal van 23.762 bezoekers getrokken. Ten opzichte van vorig jaar betekent dat een stijging van maar liefst 25%.
team-fietsrondje-jacqueline-florence

e-Bike Experience

De Fiets en Wandelbeurs werkte bij deze editie nauw samen met de nieuwe e-bike Xperience. Bezoekers van de beurs hadden gratis toegang tot Xperience, en omgekeerd. Ook de eerste editie van dit nieuwe event was een groot succes en zal volgend jaar wederom plaatsvinden in Jaarbeurs.

 

ZIE OOK: Ontdek de nieuwste fietsrondjes

 

Veel bezoekers voor Fietsrondje.nl

Ook de stand van Fietsrondje.nl van fietsjournalist Bert Sitters werd goed bezocht. Ruim 300 geïnteresseerden lieten zich voorlichten door over de routes langs de welbekende fietsknooppunten in Nederland en Belgie. “Mijn team heeft tijdens de beurs onderzoek gedaan naar populaire bestemmingen. De resultaten van dit onderzoek zullen we komende week presenteren. Met die uitkomsten ga ik bestemmingen benaderen voor mijn volgende fietsrondje”, vertelt Bert Sitters. Florence van der Voort, van team Fietsrondje.nl vult aan: “Vooral zaterdagmorgen was er sprake van topdrukte. De gangpaden waren vol en er was een continue doorstroom van bezoekers die graag meer wilden weten over Fietsrondje.nl en geïnteresseerd waren in de producten van Basil die we als prijzen weggaven. We zagen het ook bij de andere exposanten die snel door hun voorraad brochures heen waren.”

Drukte bij de stand van Fietsrondje.nl op de Fiets & Wandelbeurs

Drukte bij de stand van Fietsrondje.nl

Spanje stond als themaland van de Fiets en Wandelbeurs volop in de belangstelling. Maar liefst elf regio’s en de organisatie voor de Vías Verdes, de groene wegen over voormalige spoorlijnen, presenteerden zich in de grote stand van het Spaans Verkeersbureau. Akoestische live-muziek, het terras met Spaanse gerechten en tal van lezingen over het land brachten de bezoekers in mediterrane sferen.

 

 

De samenwerking met e-bike Xperience leidde tot een enorme variatie in het aanbod aan fietsen. Trekkingbikes, fatbikes, mountainbikes, toerfietsen, e-mountainbikes, e-bikes, speed pedelecs, kinderfietsen; ze waren gedurende twee dagen op maar liefst vijf fietsparcoursen te testen.

Theo Jorna, directeur van de Fiets en Wandelbeurs: ‘De verhuizing van ons event naar Utrecht, na elf edities in Amsterdam RAI, heeft goed uitgepakt. Ook de samenwerking met e-bike Xperience heeft een toegevoegde waarde voor onze bezoekers. Op 11 en 12 februari 2017 organiseren we weer een Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs, in samenwerking met e-bike Xperience.”

Comments are closed.