Spiritueel toerisme wordt steeds interessanter

VVV Zuid-Limburg participeert in het project Spirit Youth. Dit project zal samen met met zes andere Europese partners gebeuren en is opgezet door het Network Of European Regions for Competitive and Sustainable Tourism (NECSTour).

Klooster Wittem in de natuur

Klooster Wittem in de natuur

Nieuwe activiteiten

Met het project worden nieuwe activiteiten getest op het gebied van Spiritueel Toerisme en wil men een haalbaar spiritueel toerisme model creëren voor jonge reizigers in Europa. Want zoals de UN World Tourism Organisation heeft vastgesteld, bezoeken jaarlijks 330 miljoen toeristen religieuze plekken voor spirituele doeleinden. Dit is dan ook de aanleiding om aan te sluiten op deze nieuwe vorm van toerisme: Spiritueel Toerisme.

 

 

Onlangs was het team achter dit Europese project virtueel aanwezig in Valkenburg tijdens een workshop voor een tiental VVV-ondernemers uitZuid-Limburg. Een workshop als voorloper op een bezoek van 27 studenten aan Zuid-Limburg eind januari waarbij een zestal bezinningsplekken in Zuid-Limburg bezocht en getest gaan worden, als pilot. De feedback vanuit deze pilot maakt het voor betrokken VVV-ondernemers mogelijk hun activiteiten aan te scherpen en het geleerde tijdens de workshops toe te passen.

Abdij Rolduc

Abdij Rolduc

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.