12 redenen om in 2017 naar Den Haag af te reizen

Welke tijd van het jaar je ook komt, er is altijd wat te doen in Den Haag. Start het jaar bijvoorbeeld eens met een Nieuwjaarssurf, (her)ontdek moderne kunst tijdens het Mondriaanjaar of aanschouw LuckyTV live in theater vanaf april.

Nieuwjaarssurf Hart Beach Scheveningen

Nieuwjaarssurf Hart Beach Scheveningen

Twaalf redenen om juist in 2017 naar Den Haag af te reizen; voor elke maand een!

Januari: Nieuwjaarssurf op strand van Scheveningen

Wil je eens aan wat anders meedoen dan de traditionele Nieuwsjaarsduik? Dan is de Nieuwjaarssurf iets voor jou! Hart Beach Quiksilver Surfschool op Scheveningen organiseert -tegelijk met de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland – een alternatief evenement, de Nieuwjaarssurf. Waar op 1 januari ter hoogte van het Kurhaus duizenden mensen de zee inspringen, zal om 12.00 uur iets ten zuiden daarvan het nieuwe jaar juist al surfend worden ingeluid.

 

 

Februari: startschot themajaar: van Mondriaan tot Dutch Design

Den Haag kleurt in 2017 Mondriaan! Het is dan precies 100 jaar geleden dat kunststroming De Stijl, waar Mondriaan deel van uitmaakte, werd opgericht. Het Haagse startsein wordt gegeven door het Gemeentemuseum Den Haag: op 11 februari gaat ‘Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst’ open voor publiek.

 

 

In juni openen nog eens 2 tentoonstellingen, waarbij onder meer 300 schilderijen van Mondriaan worden tentoongesteld – de grootste collectie ter wereld. Ook in de rest van Den Haag is het themajaar terug te vinden, met bijvoorbeeld een speciaal Mondriaanmenu en meeneemservies in het Grand Hotel Amrath Kurhaus, het Mondriaanzee-festival, speciale routes, festivals of Mondriaansokken die vanaf eind januari verkrijgbaar zijn bij VVV Den Haag. Het themajaar is onderdeel van een landelijk jaar: op verschillende plekken in Nederland vind je dan ook Mondriaan en De Stijl terug.

Den Haag - Gemeentemuseum - Mondriaans Victory Boogie Woogie

Den Haag – Gemeentemuseum – Mondriaans Victory Boogie Woogie

Maart: foodfestivals in Mauritshuis

Precies hetzelfde eten als wat er op het eeuwenoude schilderij voor je hangt: het kan in Den Haag! Van 9 maart tot en met 25 juni exposeert het Mauritshuis de tentoonstelling ‘Slow Food. Stillevens uit de Gouden Eeuw’ en organiseert in maart en april een aantal mini-foodfestivals waarbij de lekkernijen op de kunstwerken centraal staan.

Royal Christmas Fair. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

Royal Christmas Fair. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

April: LuckyTV live in Zuiderstrandtheater

Wie De Wereld Draait Door kijkt, weet als geen ander wat LuckyTV is. Na de dagelijkse video’s in het tv-programma, komt de Haagse filmmaker Sander van de Pavert in april met theatershow ‘Lucky Live’ in het Haagse Zuiderstrandtheater. In Lucky Live geeft hij het publiek een exclusief kijkje in de keuken van LuckyTV. De 1e van de 12 voorstellingen is op 24 april. In aanloop naar de voorstellingen laat Van de Pavert het grote publiek via Haagse vlogs kennismaken met zijn stad.

Mei: Opening strandseizoen met Nederlands’ grootste strandevenement

Het grootste strandevenement van Nederland vindt volgend voorjaar in Den Haag plaats! Het tweedaagse BonFire Beach Fest vindt eind april of begin mei plaats tussen de haven en het Zwarte Pad op Scheveningen. Het thema van het festival is ‘vuur’. Tijdens het BonFire Beach Fest worden op drie locaties diverse culturele, muzikale, culinaire en sportieve activiteiten georganiseerd. Dat belooft een waar spektakel.

Juni: eten bij gloednieuwe Jamie Oliver

Op zoek naar een toffe nieuwe eetlocatie? Jamie Oliver opent in het voorjaar van 2017 zijn eerste restaurant in Den Haag. Jamie’s Italian, het restaurantconcept van de bekende Britse tv-kok, wordt midden in het centrum op de Grote Markstraat gevestigd. Jamie’s Italian begon als een samenwerking tussen Jamie Oliver en zijn mentor Gennaro Contaldo. Het eerste restaurant opende in 2008 in Oxford zijn deuren.

Juli: luxe slapen midden op zee

Wie altijd al eens midden op zee heeft willen slapen, doet dat in stijl in een van de gloednieuwe suites op het Toreneiland op de Pier in Scheveningen! De Pier Suites ademen een en al luxe: de kamers tellen elk ruim 30 m2, hebben een eigen buitenruimte met panoramisch uitzicht op het noorden, een jacuzzi midden in de kamer en een kingsize bed. In 2016 werden er 5 suites geopend, in 2017 komt daar nog een aantal cabins bij.

Pier Suites. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

Pier Suites. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

Augustus: Vuurwerkfestival in Scheveningen

Tijdens het Vuurwerkfestival Scheveningen kun je 2 weekenden in augustus genieten van internationale vuurwerkshows voor de kust van Den Haag. Elke avond zijn er 2 shows te bewonderen vanaf het strand, Pier en de boulevard.

Vuurwerkfestival Scheveningen. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

Vuurwerkfestival Scheveningen. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

September: Just Peace Festival

Tijdens het Just Peace Festival viert Den Haag, als internationale stad van vrede en recht, 5 dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede (21 september). Het festival bestaat uit ruim 40 activiteiten die bij het thema Vrede & Recht passen, variërend van museum- en podiumkunst tot sport, muziek en debat.

Oktober: Europa’s grootste urban rooftop farm

Nergens in Europa vind je zo’n grote stadsboerderij als bij UrbanFarmers in Den Haag. Bij deze stadsboerderij in een voormalig kantoorgebouw worden dagelijks verse groenten, fruit en vis gekweekt en geleverd aan de stad. Krijg een kijkje in de keuken tijdens een van de drie typen rondleidingen door de boerderij en proef gelijk het resultaat!

urbanfarmers1

November: zwaarste strandrace ter wereld: Red Bull Knock Out

Red Bull Knock Out The Hague is ‘s werelds grootste en zwaarste strandrace. In november gaan honderden motorcrossers deze uitputtingsslag opnieuw aan op het strand van Scheveningen. De race loopt vanaf het noordelijk havenhoofd onder De Pier door tot aan het Noorderstrand ter hoogte van het Carlton Beach Hotel. Het parcours is het zwaarste ter wereld.

Red Bull Knock Out

Red Bull Knock Out

December: Royal Christmas Fair op Lange Voorhout

Voor een typische kerstmarkt hoef je het land niet meer uit! De Royal Christmas Fair is een van de grootste kerstmarkten van Nederland. Op het Lange Voorhout in het centrum van Den Haag kun je in december 2 weken lang slenteren langs bijna honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en originele kerstcadeautjes kopen.

Royal Christmas Fair. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

Royal Christmas Fair. Foto Maurice Haak, Den Haag Marketing

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.