Den Haag is de ideale plek voor attracties, uitjes en stranden

Een kruis in je agenda: check. Even geen werk of school: check. Family time met stip bovenaan: check. Lekker samen eropuit in de herfstvakantie? Dat doe je in Den Haag. De enige Nederlandse stad aan zee waar buitengewoon veel attracties, festivals, uitjes en stranden te vinden zijn.

lift-kinderen-zee

Op grote hoogte

Zo vind je hier het grootste jeugdfestival van Nederland, De Betovering. Bekijk je stad én strand vanaf grote hoogte met een ritje in het Reuzenrad. Op de Pier wel te verstaan. Ontdek je de verhalen waar een klein land groot in kan zijn bij Madurodam, of sta je oog in oog met de Lion King, Buurman & Buurman of een baby pinguïn. Kijk voor een volledig overzicht op: denhaag.com/nl/herfstvakantie.

 

 

Den Haag van grote hoogte bekijken? Op de Scheveningse Pier bevindt zich Nederlands eerste reuzenrad boven zee, dat een spectaculair uitzicht biedt over het 11 kilometer lange strand en de skyline van Den Haag. Het 40 meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels, waaronder één vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem en extra luxe inrichting. Alle gondels beschikken over comfortabele zitjes en bieden stuk voor stuk ruimte aan maximaal zes personen. Een ritje met het reuzenrad duurt ongeveer 20 minuten.

Ruim 500 voorstellingen en workshops voor de kleintjes

Het kindercultuurfestival De Betovering laat Den Haag van 14 t/m 23 oktober 2016 zinderen met ruim 500 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops op vijftig culturele locaties in en rond Den Haag. Hiermee is Festival De Betovering Nederlands grootste culturele feest voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Een greep uit het aanbod: een nachtelijke logeerpartij, een festivalcamping, straattheater, workshops dansen, muziek, musical. Theatervoorstellingen. En nog zoveel meer….

 

 

Attracties, kinderhelden of strand

Met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland, ademt Den Haag volop cultuur en historie. De hofstad heeft wat dat betreft een prominente plaats in Europa en de wereld. Bezoek Haagse highlights zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis, en ontdek de vele doedingen bij Madurodam. Liever oog in oog met je favoriete held, of die van je spruit? Kom dan naar de Lion King (weer in het Circustheater vanaf 21 oktober!), gniffel bij Buurman & Buurman in de Koninklijke Schouwburg. Ambities van een heel andere orde? Ga dan samen naar Kinderrijk en ontdek hoe het voelt om politicus te zijn door rond te lopen door de Tweede Kamer, de Ridderzaal of te knutselen in het DemocratieLAB. Gewoon lekker shoppen voor een nieuwe wintergarderobe? De winkels in het autoluwe, historische centrum zijn zeven dagen per week geopend. Bekende warenhuizen als de Bijenkorf vind je op loopafstand van hippe modeboetieks en conceptstores rond Koninklijke paleizen. En wie verder richting zee gaat, ontdekt allerlei buurten met nog veel meer bijzondere winkels. Alle tips weten? Check de agenda.

Vanaf nu: gratis stadsplattegrond

De weersverwachtingen voor de herfstvakantie zien er voor Den Haag goed uit. Maar wat het weer ook is, het is door de unieke combinatie van stad en strand altijd weer voor een weekendje Den Haag. Een bezoek aan Den Haag is allesbehalve alledaags. De belangrijkste tips zijn sinds kort van een gratis stadsplattegrond af te lezen. Karsten Klein, wethouder Stedelijke economie, Zorg en Havens: “Mensen van over de hele wereld komen naar Den Haag. Vaak weten ze de weg naar de interessante en mooie plekjes niet. Zo’n gratis stadsplattegrond helpt dan enorm. Het draagt bij aan onze gastvrijheid.” De plattegrond is sinds enkele weken te verkrijgen bij de VVV, op de verschillende informatiepunten in de stad en bij hotels.

plattegrond-den-haag-wethouder

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.