Fergus Henderson kookt ‘van kop tot staart’ bij RIJKS®

Op 27, 28 en 29 januari 2017 is Fergus Henderson, oprichter van restaurant St. John in Londen, gastchef in RIJKS®. Henderson is geestelijk vader van het moderne kop-tot-staart-koken, de culinaire filosofie waarbij alles van het dier gebruikt wordt. Samen met Joris Bijdendijk bereidt Henderson een 4-hands lunch en diner tijdens het driedaags gastchef-event RIJKS® x ST.JOHN

fergus-henderson-rijks-rijksmuseum

Fergus Henderson

Fergus Henderson (1963) wordt gezien als een van de meest invloedrijke personen in de culilnaire wereld. De excentrieke Britse chef ontving zijn eerste Michelin ster in 2009, gevolgd door een Lifetime Achievement Award van ‘the influential 50 Best list’ in 2014 en een Tatler Lifetime Achievement Award in 2015. Zijn bekendste gerecht is geroosterd beenmerg met peterseliesalade. Henderson en RIJKS® chef Joris Bijdendijk kennen elkaar sinds 2010, toen Bijdendijk bij St. John werkte.

 

 

De Nederlander Arnold Hoeksma vergezelt Chef Henderson tijdens zijn bezoek aan RIJKS®. Zij werken al jaren samen. Sinds het begin van dit jaar is Hoeksma chefkok van Hendersons 2e restaurant in Londen: St. John Bread and Wine.

 

 

Internationaal vermaarde gastchef

RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS®chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Nick Bril (The Jane, Antwerpen) en Vergilio Martínez (Central in Lima, Peru).

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.