13.000 bezoekers tekenen in het Rijksmuseum

13.000 tekenliefhebbers bezochten afgelopen weekend The Big Draw in het Rijksmuseum. Ze namen deel aan tal van gratis tekenactiviteiten, die het Rijksmuseum organiseerde. Thema was ‘Wonderen der natuur’ vanwege de tentoonstellingen ‘Frans Post. Dieren in Brazilië’ en ‘Hercules Segers’. The Big Draw in het Rijksmuseum werd op zaterdagochtend afgetrapt door illustratoren als Koosje Koene, Josselin Bijl, Studio Koosje, Gwen Glotin en Sanny van Loon.

rijksmuseum-teekendag-mensen

Big Draw 2016

De tekenactiviteiten tijdens The Big Draw waren een groot succes. Hoogtepunt was de Masterclass Teekenen met de meester, waar bezoekers op zaterdag een Okapi leerden tekenen. Op onverwachte plekken stonden opgezette dieren uit Naturalis die als inspiratie dienden en in de Voorhal tekenden honderden bezoekers mee aan de langste tekening van het museum. Bezoekers beoordeelden het bezoek aan het museum met het rapportcijfer 8.9 tijdens het weekend van The Big Draw.

 

 

Campagne #hierteekenen

Het internationale tekenevenement The Big Draw sluit aan bij de campagne #hierteekenen. Hiermee wil het Rijksmuseum de bezoeker de schoonheid van kunst laten ontdekken door te tekenen. Inmiddels zijn 180.000 schetsboekjes uitgedeeld, hebben duizenden bezoekers hun tekeningen gedeeld op social media en hebben meer dan 1.900 gratis Teekentours plaatsgevonden. #Hierteekenen is wereldwijd bekend geworden door de ludieke actie waarbij een oproep werd gedaan om te tekenen in plaats van te fotograferen.

 

 

Zaterdag Teekendag

In het Rijksmuseum zijn mensen die willen tekenen altijd welkom. Zo is het elke zaterdag Teekendag en kunnen bezoekers een gratis schetsboekje halen bij de Infobalie. Door het jaar heen zijn Teekentours en openbare tekenlessen te volgen naast de reguliere programmering in de Teekenschool.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.