Big, bigger, biggest in kerststijl en op z’n Texaans

Als in de Texaanse straten de cowboyhoeden en laarzen rood en wit kleuren, dan weet je: Kerst is in aantocht. Het kerstfeest wordt in het traditionele Texas dit jaar grootser dan groots gevierd, vooral in Grapevine, de Christmas Capitol van de staat. Daar staat een recordaantal van meer dan 1400 kerstevenementen op het programma.

kerstboom-koor-plein-licht

Het stadje Grapevine in het noorden van de staat, gelegen naast de internationale luchthaven Dallas-Fort Worth, telt maar 50.000 inwoners. Maar in december wordt het overspoeld door bezoekers die van heinde en verre komen voor de ultieme kerstbeleving op z’n Amerikaans. En daarbij kan het niet gek genoeg. Zo verandert The Great Wolf Lodge in een megawinterlandschap waarin Chinese kunstenaars uit 900 ton ijs indrukwekkende sculpturen vormen. De traditionele Grapevine Vintage Railroad wordt tijdelijk omgedoopt tot de Northpole Express: per treintje de Kerstman achterna!

 

 

Op Galveston Island, dat ten zuidoosten van Houston in de Golf van Mexico ligt maar via bruggen is verbonden met het vasteland, duurt Kerst zo’n beetje 50 dagen, tot begin januari 2017. Ondanks de aangename wintertemperaturen, verandert Galveston Island in Winter Wonderland Island. Een van de hoogtepunten, is de knotsgekke Santa Hustle op 18 december, een halve marathon (en 5 kilometer) voor Kerstmannen en -vrouwen. Een ander onvergetelijk fenomeen nabij Galveston is het Festival of Lights: miljoenen lichtjes brengen het befaamde amusementspark Moody Gardens in een feeërieke sfeer als er de Caribbean Christmas wordt gevierd.

 

 

Grand Prairie, halverwege de zustersteden Dallas en Fort Worth, huisvest Prairie Lights een van de grootste lichtparken ter wereld. Van mijlenver kun je er genieten van wat de installaties met meer dan 4 miljoen lichtjes aan Kerstbeelden laten zien. Dan kan – typisch Amerikaans – vanuit de auto, maar leuker is wellicht nog de Holiday Magic Walk, een prachtige wandeling door het sprookjesachtig verlichte bos. Zulke lichtshows zijn er ook bijvoorbeeld in Wimberley (Annual Trail of Lights) en in de Tex-Mex-hoofdstad van de staat, San Antonio (Christmas Light Festival).

Texas, een staat met veel gezichten

Texas is na Alaska de grootste staat van Amerika. In het zuiden wordt de Lone Star State begrensd door de Golf van Mexico en de Rio Grande vormt de grens met Mexico. De zonnige zandstranden langs de Golf van Mexico, de dichte naaldbossen en plantages in het oosten, de uitgestrekte prairies in het noorden en de glooiende heuvels en diepe canyons in het westen geven deze staat haar vele gezichten. De grootste en bekendste steden van Texas zijn Dallas, Houston, Austin en San Antonio. De luchthavens van Houston en Dallas & Fort Worth behoren met een 4de en 7de plaats tot de 10 drukste luchthavens in de Verenigde Staten.

Kijk op www.traveltexas.com voor meer informatie en volg Texas op social media: Facebook · Twitter

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.