Ga op een cruisevakantie naar Rome of Spitsbergen

Hoe relaxt is dat: opstappen in Amsterdam voor een 9 tot 14-daagse cruisevakantie en eindigen in Civitavecchia (Rome) of Marseille. Het kan met een enkeltje cruisen van Costa Cruises. Maar, een retour Amsterdam-Spitsbergen per cruiseschip kan ook.

cruise-costa-magica

Voor de meeste cruisevakanties geldt dat ze dezelfde haven als op- en afstapplaats hebben. Zo niet de zogenoemde herpositioneringscruises waarbij begin- en eindpunt verschillen en het schip naar een ander vaargebied koerst. Met deze unieke cruisevakanties boek je in feite een enkeltje cruisen. Tussen mei en september 2017 heeft Costa Cruises 3 van dergelijke cruises met vertrek vanuit de haven van Amsterdam op de planning staan. Dat scheelt én een retour vlucht én biedt de mogelijkheid om meer te zien van de stad of het land waar het cruiseavontuur eindigt.

 

 

Enkeltje Amsterdam Rome: stedentrips en cruise ineen

Met een cruisevakantie richting het Middellandse Zeegebied boek je als het ware meerdere stedentrips en een cruise ineen. In 10 dagen reis je langs wereldsteden als Londen, Le Havre (met een uitstapje naar Parijs), Lissabon en Rome. Met tussendoor stops in Galicië in La Coruña, het Portugese Porto waar je de beste port proeft en Màlaga om te zonnen en het Picasso museum te bezoeken. Deze cruise, met vertrek op 8 september 2017 vanuit Amsterdam, eindigt in Civitavecchia (bij Rome).

 

 

Cruiseretour Amsterdam – Lofoten en Spitsbergen

Als tegenpool van de zuidelijke cruise, vertrekt er op 18 juni 2017 vanuit Amsterdam een cruise naar het meest noordelijke stad op aarde: Longyearben op Spitsbergen. De 1e stop is het Noorse Molden, ook wel stad van de Rozen genoemd. Na een volle dag op zee komt Longyearben op Spitsbergen in zicht. Het moment om met een excursie onder meer het kamp van Willem Barentz te bezoeken, een zomerse sledehondentocht te maken of te kajakken door het Adventfjord. Na Spitsbergen volgen Tromsø (Noorderlicht-spot), Hellesylt, het beroemde Geiranger Fjord, cultuurstad Haugesund, Bremerhaven en Amsterdam als eindpunt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.