Lonely Planet roept Inca-site uit tot beste regio ter wereld

Choquequirao is verkozen tot de nummer 1 op de Lonely Planet-lijst ‘Best in Travel 2017’ in de categorie ‘Regio’s’.

centro-arqueologico-de-choquequirao

Verborgen schat

De archeologische opgravingen in de Peruaanse Andes vormen een verborgen schat waar bezoekers zich nog ontdekkingsreizigers wanen. “Hier in de bergen, boven de stromende Apurímac rivier, waar condors boven je hoofd vliegen, kun je nog helemaal alleen genieten van deze indrukwekkende Inca-nederzetting”, aldus de beoordeling van Lonely Planet.

 

 

De ‘Best in Travel’ ranglijst van Lonely Planet is een van de meest prestigieuze lijsten ter wereld op het gebied van aanbevolen bestemmingen door reisexperts. Jaarlijks wordt de nieuwe lijst bekendgemaakt, met daarin diverse categorieën. Als winnaar in de categorie ‘Regio’s’ liet het Choquequirao Archeologisch Park prachtige gebieden als Taranaki (Nieuw-Zeeland), de Azoren (Portugal), Noord-Wales en Zuid-Australië achter zich. Canada won als beste land, Bordeaux (Frankrijk) werd als beste stad gekozen en Nepal viel in de prijzen als best beoordeelde bestemming.

 

 

Choquequirao: Inca-schatten voor jou alleen

Choquequirao is een indrukwekkende Inca-nederzetting uit de 16e eeuw in de provincie La Convención in Zuid-Peru (regio Cuzco). In het gelijknamige archeologische park bevinden zich vele terrassen, platformen, ceremoniële pleinen, tempels en opslagplaatsen, verbonden door lange kanalen, trappen en een netwerk van wegen. De architectuur lijkt op die van Machu Picchu, maar Choquequirao is drie keer zo groot en – het grootste voordeel – er komen nog nauwelijks toeristen. Als een Indiana Jones bereik je na een avontuurlijke wandeling deze ‘onontdekte’ Inca-schatten. Net als voor een bezoek aan de Machu Picchu is de stad Cuzco een ideale uitvalsbasis.

Aanbevolen door kenners

Voor de jaarlijkse ‘Best in Travel’ lijst worden zowel de auteurs van de reisgidsen als de hele Lonely Planet reiscommunity gevraagd interessante plaatsen aan te bevelen die naar hun mening volgend jaar absoluut bezocht moeten worden. Uiteindelijk kiest een interne commissie van Lonely Planet in elke categorie de winnaars.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.