Niet alleen Rafael van der Vaart kiest voor Denemarken

Het vakantieseizoen is nog niet afgelopen, maar Denemarken weet het zeker: 2016 wordt een recordjaar voor het Deense toerisme. Uit de meest recente overnachtingscijfers blijkt dat in de eerste 8 maanden een stijging is gerealiseerd van 3,7 procent in het totale aantal overnachtingen

Djursland. Foto Niclas Jessen

Djursland. Foto Niclas Jessen

Forse groei

Vooral de forse groei vanuit de Nederlandse markt in de meivakantie en de maand augustus heeft aan het positieve resultaat voor het Deense toerisme bijgedragen. Dit onderstreept het feit dat steeds meer Nederlanders kiezen voor Denemarken als vakantiebestemming.

 

 

Meivakantie: Nederlandse week in Denemarken

LEGOLAND en de regio Zuid-Jutland noemen het al de Nederlandse week en ook bestemmingen als Djursland, Funen en Seeland zien een stijging in het aantal Nederlandse overnachtingen in de meivakantie. Mathilde Henriques-Nielsen, directeur van VisitDenmark Nederland: “De meivakantie en augustus zijn populaire vakantieperiodes onder de Nederlanders. Dit komt onder andere doordat de accommodaties in Denemarken in deze maanden zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. In april en mei heeft dit geresulteerd in een stijging van 4,5 procent ten opzichte van 2015.

 

 

De positieve resultaten blijven bij onze Deense partners niet onopgemerkt, die op hun beurt meer zijn gaan investeren in de Nederlandse markt. De opvallende stijging in augustus van maar liefst 42,5 procent zorgt ervoor dat de Nederlanders in deze maand de op een na grootste groep toeristen in Denemarken vormen. Campings en vakantiehuizen zijn veruit de populairste overnachtingsvormen, al doen de vakantieparken het ook erg goed.”

Djursland. Foto Niclas Jessen

Djursland. Foto Niclas Jessen

Recordjaar 2016

De totale buitenlandse overnachtingen in Denemarken van januari tot en met augustus zijn ten opzichte van vorig jaar met 4,9 procent gestegen, de Deense met 2,5 procent. Samen goed voor zo’n 38,7 miljoen overnachtingen. De buitenlandse groei wordt vooral bepaald door de markten Nederland (+12,8), Duitsland (+5,9), UK (+16) Italië (+20,8) en Frankrijk (+12,3). De voor Denemarken belangrijke markten Zweden en Noorwegen zien dit jaar een kleine daling.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.