Ontdek het Kidskompas Denemarken, een landenreisgids voor het hele gezin

Na de steden Londen, Parijs, Amsterdam en Barcelona vonden Kidskompas auteurs Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam het de hoogste tijd voor een gezinsreisgids met als bestemming een compleet land. De keuze voor Denemarken was snel gemaakt; dit land staat namelijk bekend als meest kindvriendelijke vakantieland in Europa. Voor de realisatie van Kidskompas Denemarken bundelden zij de krachten met VisitDenmark.
kidskompas-denmark

Kidskompas Denemarken

Kidskompas Denemarken is zowel bedoeld voor kinderen als hun ouders. Wat zijn bijvoorbeeld handige praktische tips als je op vakantie naar Denemarken gaat? Hoe zit het met de Vikingen die hier geleefd hebben? Wat zijn typisch Deense gerechten en wat mag er vooral niet ontbreken in je koffer? Uiteraard gaat de gids ook in op alle leuke dingen die je met kinderen kunt zien, doen en beleven in Denemarken.

 

ZIE OOK: Jubilea en bijzondere nieuwtjes Denemarken 2016

 

Sommerlande en krabbetjes zoeken

Kidskompas Denemarken is opgedeeld in overzichtelijke regio’s en uiteraard ontbreekt ook Kopenhagen niet. Per regio worden tal van activiteiten en bezienswaardigheden beschreven die bij uitstek geschikt zijn voor gezinnen. Deze variëren van krabbetjes zoeken (en hoe vang je die eigenlijk?) tot Sommerlande (Deense recreatieparken), openluchtmusea, bijzondere strandplekken en aquaria. Ook staan in de gids tal van leuke weetjes. De regio’s die aan bod komen zijn: Jutland, Funen, Seeland, Kopenhagen, Bornholm en Møn, Falster en Lolland.

 

 

Kidskompas

De reeks Kidskompas startte tien jaar geleden en bestaat uit reisgidsen voor het hele gezin, met als bestemming Barcelona, Parijs, Londen en Amsterdam. Kidskompas Denemarken is de eerste gids in de reeks met als bestemming een land in plaats van een stad. Auteurs, bedenkers en uitgevers van de reeks Kidskompas zijn Janneke van Amsterdam & Dagmar Jeurissen.

Comments are closed.