Djursland ligt in het oosten van het Deense schiereiland Jutland, op zo’n 775 kilometer van Utrecht. Vanwege de vorm op de landkaart wordt deze streek ook wel de ‘neus’ van Denemarken genoemd. In dit stukje Denemarken ligt alles binnen handbereik: natuurschoon, zoals de stranden en Nationaal Park Mols Bjerge met volop fiets- en wandelmogelijkheden, maar ook tal van dierentuinen en attracties, zoals Djurs Sommerland, het grootste ‘zomerland’-pretpark van Scandinavië met achtbanen van wereldklasse en een nieuw themagebied met tien nieuwe attracties in seizoen 2015.

De streek Djursland telt tal van campings, vakantiehuizen en andere overnachtingsmogelijkheden en ligt op korte afstand van Aarhus, de tweede stad van Denemarken, die in 2017 Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn. Bij Aarhus ligt het onlangs vernieuwde museum Moesgaard (MoMu), dat in 2015 een blockbuster tentoonstelling over het Chinese terracottaleger zal brengen.

Verkeersbureaus en VVV’s in Djursland

Destination Djursland

Ny Lufthavnsvej 21
8560 Kolind
Denemarken
Telefoon: +458752 1800

telefoon +4587521800
email adres djursland@visitdjursland.com
website adres www.visitdjursland.com
twitter

 

Dit zijn de leukste plekken in Denemarken

Je kunt deze Denemarken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Denemarken bij.

"*" geeft vereiste velden aan