Jet Airways gaat de Boeing 777 gebruiken voor vluchten naar Mumbai

Jet Airways, India’s vooraanstaande internationale luchtvaartmaatschappij, neemt op de vliegroute van Amsterdam naar Mumbai een nieuw, state-of-the art Boeing 777-300 ER wide-body in gebruik. De Boeing 777 is gisteren voor het eerst op Schiphol geland.

jet-airways-boeing-777

Uitbreiding van de capaciteit

Met de Boeing 777 breidt Jet Airways haar capaciteit op de route uit, die het belangrijkste Europese knooppunt van Jet Airways met het financiële centrum van India verbindt. Jet Airways, dat tot voor kort een vloot van kleinere Airbus A330-200-toestellen op de vliegroute in gebruik had, komt met de introductie van de Boeing 777 tegemoet aan een groeiende behoefte onder zowel zakelijke passagiers als toeristen.

 

 

Uiterst comfortabele First Class

De uitbreiding van de vliegcapaciteit biedt gasten de mogelijkheid gebruik te maken van de voorzieningen in de uiterst comfortabele First Class, die alleen beschikbaar is in de Boeing 777. In combinatie met de warme ontvangst en gastvrijheid – het handelsmerk van Jet Airways – en een zorgvuldig samengesteld menu van verfijnde maaltijden en delicatessen, kunnen passagiers rekenen op een onvergetelijke ervaring tijdens hun vlucht. De services van Jet Airways aan boord van de Boeing 777 bestaan uit 8 First Class suites, 30 Première Class stoelen met ingebouwd ligbed en 308 ergonomische stoelen in de Economy Class.

 

 

Jet Airways gaf op 27 maart 2016 het startsein voor dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Mumbai en is op dit moment de enige luchtvaartmaatschappij die dagelijks non-stop vluchten tussen beide steden aanbiedt. Jet Airways verbindt India met bestemmingen in heel Europa en 19 bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada via haar codeshare partnership met KLM en Delta Air Lines via Amsterdam. Door de uitbreiding van de vloot is aanzienlijk meer capaciteit voor het vrachtvervoer beschikbaar, waardoor meer flexibiliteit mogelijk is bij verschillende types transport, zoals beperkt houdbare goederen, farmaceutische producten, machineonderdelen en industriële goederen.

jet-airways-first-class-3

“Er is sprake van een forse groei van de handel en het toerisme tussen Europa en India, waardoor de behoefte aan extra luchtverbindingen, zeker met Mumbai als bestemming, sterk toeneemt. We zijn de enige luchtvaartmaatschappij die dagelijks non-stop vluchten tussen Amsterdam en Mumbai aanbiedt. Er is een zichtbare stijging van het luchtverkeer, zowel van zakelijke passagiers als toeristen”, vertelt Gaurang Shetty, Whole-time Director van Jet Airways. “Door de introductie van onze Boeing 777’s en doordat we de enige luchtvaartmaatschappij zijn die een First Class service op deze route aanbiedt, zijn we in staat onze capaciteit aanzienlijk uit te breiden en tegemoet te komen aan een groeiende behoefte. Bovendien bieden we onze gasten aan boord een superieure en luxueuze beleving.”

De nieuwe service is op 30 oktober gelanceerd. De uitgaande vlucht – 9W 231 – zal om 11.20 uur uit Amsterdam vertrekken en om 00.15 uur lokale tijd in Mumbai aankomen. De binnenkomende vlucht – 9W 232 – zal om 02.55 uur lokale tijd uit Mumbai vertrekken en om 08.40 uur in Amsterdam aankomen.

Luxueuze beleving aan boord

Het aanbod van Jet Airways aan boord van de Boeing 777 biedt gasten een luxueuze beleving. Elk van de 8 First Class suites bestaat uit een 81-inch bed, een 23-inch monitor met flat screen en zorgvuldig ontworpen opbergruimtes, inclusief een persoonlijke garderobe. Al deze privé suites zijn ontworpen om een diner voor 2 personen aan een VIP/Business Jet-tafel mogelijk te maken. De suites hebben verschillende mogelijkheden voor LED-verlichting, variabele ergonomische mogelijkheden en een acht-punts-massagesysteem. Voor passagiers die willen werken, bieden de First Class suites een stroompunt en telefoonverbinding. Gasten met een Première-stoel kunnen tijdens hun reis genieten van het comfort van een virtuele huiskamer, met ruimte om te werken, rusten en voor ontspanning. De stoel kan worden opengeklapt tot een 180° bed, met ergonomische ondersteuning en een massagesysteem. De stoelen in de Economy Class van Jet Airways kunnen tot 32 inch worden ingesteld en zijn ergonomisch ontworpen om reizigers tijdens de vlucht een maximaal comfort te bieden.

jet-airways-first-class-2

Service bij Jet Airways

De service van Jet Airways, die internationaal hoog staat aangeschreven, bestaat uit een selectie van verfijnde maaltijden en dranken. Het aanbod biedt een keuze uit champagnes en wijnen uit alle delen van de wereld, inclusief Bollinger La Grande Année, die wordt geserveerd in Rona-glazen. Het menu biedt eveneens een zeer uitgebreide keuze en de maaltijden worden geserveerd op met de hand gemaakt porseleinen William Edwards-servies.

Het geavanceerde in-flight Panasonic eX2-entertainmentsysteem biedt passagiers een keuze uit meer dan 1500 uur Hollywood- en Bollywood-films, lokale films, televisieprogramma’s en audio-cd’s met uiteenlopende muziekgenres.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.