Jet Airways lanceert wireless streaming service op binnenlandse vluchten in India

Jet Airways, de vooraanstaande internationale luchtvaartmaatschappij uit India, kondigt vandaag de lancering aan van ‘JetScreen’, een innovatief entertainmentsysteem aan boord van haar binnenlandse vluchten.
jet-airways-wireless

Entertainment

Met deze service kan Jet Airways een breed aanbod van video en audio streamen op de mobiele telefoons, tablets en laptops van haar passagiers. Het JetScreen systeem is nog niet eerder beschikbaar aan boord en geeft een geheel nieuwe invulling aan het entertainment op een vlucht. De service is vooralsnog alleen beschikbaar in het Indiase luchtruim.

 

 

Jet Airways doet er alles aan om haar passagiers de beste reiservaring te bieden. Via JetScreen is meer dan 220 uur aan toonaangevende Hollywood en Indiase films, tv-shows, verschillende muziekgenres, interactieve spelletjes en zelfs speciale kinderprogramma’s via streaming beschikbaar. Passagiers kunnen zelf een keuze maken en dit direct via hun telefoon, tablet en laptop bekijken en beluisteren.

 

 

Met de lancering van de streaming service op binnenlandse vluchten neemt Jet Airways de eerste stap in de ontwikkeling naar het aanbieden van een op wifi gebaseerd entertainmentsysteem (onder voorbehoud) waarmee passagiers kunnen internetten, mailen, sociale media en berichtendiensten kunnen gebruiken en tegelijkertijd genieten van real-time informatie over de vlucht, aansluitende vluchten, aanbevelingen en aanbiedingen voor de plaats van bestemming. Hiermee zit Jet Airways op lijn met de visie van de Indiase overheid om India digitaler te maken en online verbindingen tussen inwoners te stimuleren.

JetScreen in Boeing 737

De gebruiksvriendelijke en interactieve JetScreen service is geïntroduceerd op vijf Boeing 737 next generation vliegtuigen, die worden ingezet op de belangrijkste binnenlandse en internationale vluchten. In de komende maanden, zal het systeem gefaseerd worden uitgerold op de gehele Boeing 737-vloot van Jet Airways. Guarang Shetty, Whole-time directeur van Jet Airways, zegt: “Aan boord entertainment is belangrijk voor een goede reiservaring. Daarom selecteren we zorgvuldig de beste video en audio voor onze passagiers. Streaming op persoonlijke devices is wereldwijd ontzettend populair. We zijn ervan overtuigd dat dit onze gasten zal aanspreken, en met name de millenials die de voorkeur geven aan content op mobiele apparaten.”

Toegankelijk in vliegtuigmodus via app

Om toegang te krijgen tot JetScreen kunnen passagiers de gratis app Airtime Player downloaden. Zodra de app geïnstalleerd is, schakelen zij hun devices over naar vliegtuigmodus en selecteren zij JetScreen als draadloze netwerk. Eenmaal verbonden krijgen zij via hun webbrowser toegang tot de Aan Boord Entertainment Portal. De streamingtechniek past zich automatisch aan zodat de videokwaliteit is geoptimaliseerd voor het apparaat waarop het automatisch wordt afgespeeld. Ook is het mogelijk om de vlucht in 3D te volgen en direct informatie op te vragen over de plaats van bestemming.

 

 

Voor de ontwikkeling van dit systeem werkte Jet Airways samen met Global Eagle Entertainment Inc., marktleider in media content, connectiviteit en technische oplossingen voor de reisbranche.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.