Nederlandse kinderen vinden WiFi het belangrijkste op vakantie

Er wordt gezegd dat kinderen de waarheid spreken en hun gezond verstand gebruiken. Daarom heeft Booking.com – de wereldwijde marktleider die als geen ander weet hoe je reizigers verbindt met het breedst mogelijke aanbod van fantastische accommodaties – deze zomer besloten om aan kinderen over de hele wereld te vragen wat ze precies willen doen tijdens hun gezinsvakantie.

griekenland-volos-vakantie

Meer dan 22.500 vakantiebeoordelingen van kinderen uit de hele wereld zijn na de vakanties verzameld. De beoordelingen onthullen niet alleen de belangrijkste factoren die invloed hebben op het geluk van de kleine avonturiers, bijvoorbeeld goed verende bedden of hun favoriete eten, ze geven ook waardevolle inzichten in de best beoordeelde bestemmingen voor elk van deze wensen.

 

 

De tieners van vandaag (12- tot 15-jarigen) besteden veel aandacht aan social media en vinden het belangrijk om in contact te blijven met vrienden wanneer ze op reis zijn. Niet zo gek ook dat Nederland na Japan met 49% van de stemmen, het land is met grote snelheid en het gemak van Wi-Fi. Om iets specifieker te zijn:

  • Voor de meerderheid (89%) van de 12- tot 15-jarigen is een goede WiFi-verbinding essentieel. Nederlandse kinderen vinden dit met 94% het belangrijkst van alle landen.
  • Het nemen van mooie foto’s en deze delen op social media is voor bijna de helft belangrijk (44%)
  • Een accommodatie in de buurt van een zwembad of strand en deel te nemen aan diverse activiteiten valt ook onder de top vijf belangrijkste factoren. De Nederlandse 5- tot 11-jarige kinderen vinden van alle ondervraagde met 85% het belangrijkste dat er een zwembad met glijbaan is op vakantie.
  • Slechts een kwart (25%) van de 12- tot 15-jarigen vindt het echter belangrijk om op vakantie vrienden te maken met andere kinderen

 

 

5- tot 11-jarigen zijn daarentegen een stuk socialer en bezoeken op vakantie het liefst een gaaf zwembad of mooi strand:

  • Verblijven in de buurt van een zwembad / waterglijbanen (73%) of een strand (58%) zijn twee topprioriteiten voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar, gevolgd door activiteiten die ze niet thuis kunnen doen (54%)
  • Voor bijna de helft (42%) is het belangrijk om met andere kinderen te kunnen spelen en meer dan een derde (34%) wil op vakantie zo veel mogelijk ijs en andere dingen kunnen eten die normaal gesproken thuis niet worden gegeten (32%)
  • Bijna één op de vier (24%) wil verblijven in een grotere slaapkamer dan thuis en wil goed verende bedden (22%)

Griekenland, Brazilië en de Verenigde Staten springen eruit als de best beoordeelde bestemmingen voor kinderen dit jaar. Alle drie de landen worden aanbevolen door jonge beoordelaars die een bezoek brachten aan deze bestemmingen. Op deze plekken kunnen families de belangrijkste vakantie-aspecten voor kinderen vinden, zoals avondactiviteiten, accommodaties in de buurt van stranden en prachtige ‘deelmomenten’ voor social media. Kinderen die Japan, Mexico en Canada hebben bezocht waren ook enthousiast. Hieruit blijkt hoe verschillende bestemmingen tegenwoordig toegankelijker en gezinsvriendelijker zijn dan ooit.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.