Chersonissos en Albufeira populairste vakantiebestemmingen voor jongeren

Uit een rondgang blijkt dat de door jongeren veelbezochte plekken Chersonissos en Albufeira dit jaar het populairst zijn om de vakantie door te brengen. El Arenal (Mallorca) en badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes in Spanje zijn ook nog steeds favoriet.
reisverzekering-backpacken

Travolta

Volgens vakantievergelijker Travelta is Turkije als bestemming dit jaar sterk gedaald in populariteit. Terroristische dreiging en het afgegeven reisadvies als gevolg hiervan zouden een goede verklaring zijn voor de daling.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Op de feestbestemmingen vinden jongeren alle ingrediënten die belangrijk zijn voor een geslaagde vakantie. Goed kunnen uitgaan in de beste discotheken staat voor jongeren nog altijd op één, maar ook het bezoeken van bekende bezienswaardigheden wordt niet vergeten. Zo reizen jongeren vanuit Lloret de Mar en Blanes vaak een dag af naar Barcelona om daar cultuur te snuiven. Ook in Albufeira is het gebruikelijk om het oude centrum te verkennen, daarna te eten bij lokale restaurants om vervolgens alsnog het uitgaansleven in te rollen.

 

 

Er is een kans dat de bekendere bestemmingen over een aantal jaar ingehaald worden door bijvoorbeeld Malta en Kroatië. Malta is al jaren populair bij de Britten, maar wordt steeds vaker bezocht door toeristen uit andere landen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.