Bekijk de perfecte stedentrip in de herfst

31% van alle Nederlanders is van plan om op stedentrip te gaan in 2016. Dit blijkt uit onderzoek. New York City, Barcelona, Lissabon en Malaga zijn favoriete bestemmingen om aan herfstig Nederland te ontsnappen.

new-york-city-skyline

Uit de zoekopdrachten naar vliegtickets komt New York City naar voren als de populairste city trip onder Nederlanders. Het mediterrane zonnetje van het Spaanse Malaga en Barcelona is ook zeer intrek. De bezienswaardigheden, graffiti en veel leuke restaurantjes van Lissabon mogen ook niet ontbreken onder de meest gezochte bestemmingen.

 

 

Voorbereid of onbevangen?

Er lijken twee type Nederlandse stedentrippers te zijn. De grootste groep laat zich graag verassen. 39% zegt geen plannen te maken, op avontuur te gaan en onderweg inspiratie op te doen. Daartegenover neemt 36% van de Nederlanders een stadskaart mee van huis, om geen hoogtepunt te missen. Wil je in de Big Apple geen ‘hidden gems’ mislopen, bezoek dan de suggesties, zoals de geweldige Harlem Heritiage Tour verzorgd door de 80-jarige Andi Owens of de Kings Country Distillrey; de enige echte Brooklyn Whisky.

 

 

App of stadsgids?

Travel apps zijn vooral populair onder 23 tot 35-jarige stedentrippers. 22% gebruikt apps om een stad te ontdekken, terwijl het gemiddelde voor heel Nederland 14% is. De traditionele reisgids is nog steeds populairder, want 29% van de Nederlanders gaat niet zonder reisbijbel op pad. Nu extra roamingkosten in Europa vanaf 2017 zijn afgeschaft zal het gebruik van reisapps wellicht populairder worden. Gelukkig leggen we ook graag contact met locals om advies te vragen en tips om ‘off the beaten track’ te raken. 29% vraagt aan de staf van het hotel of hostel wat de leukste restaurantjes, musea of tours zijn.

Beste reistijd

Februari en november zijn de beste maanden voor een voordelige vlucht naar New York City en Lissabon vanuit Amsterdam. Naar Barcelona vlieg je vanaf Schiphol in november voordelig en voor Malaga januari en november. Ben je bang om pareltjes te missen in New York of Barcelona check dan de inspiratie app van momondo.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.