Duitse steden in trek bij Nederlandse toeristen

Duitse steden vallen in de smaak bij Nederlanders. Nederlanders waarderen Duitse steden vooral vanwege het enorme culturele aanbod. In 2015 maakten Nederlanders maar liefst 1,3 miljoen steden- en cultuurreizen naar Duitsland. Duitse steden dragen daarmee bovengemiddeld bij aan het succes van Duitsland als vakantiebestemming.

top-10-berlijn

Cultuurbestemming als nr. 1

Van alle reizen die buitenlandse gasten naar Duitsland ondernemen, wordt de hoofdmoot gevormd door stedentrips en cultuurreizen. Vorig jaar maakten 16,7 miljoen Europeanen een cultuurreis naar Duitsland. Met een marktaandeel van 12 procent is Duitsland de belangrijkste bestemming voor een cultuurreis, nog boven Frankrijk en Italië.

 

 

Nederlanders maakten vorig jaar bijna 1,3 miljoen steden- en cultuurreizen naar Duitsland. Van de 11,2 miljoen overnachtingen van Nederlanders in Duitsland in 2015, vonden er bijna 1,8 miljoen plaats in de 10 grote steden van Duitsland, te weten Berlijn, Keulen, Düsseldorf, Hamburg, München, Frankfurt, Nürnberg, Dresden, Stuttgart en Hannover. Ook middelgrote steden als Aken, Bonn, Koblenz, Münster, Osnabrück en Trier trekken jaarlijks veel Nederlandse bezoekers.

 

 

Nieuwe campagne ‘Kurz-Nah-Weg’

Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau: „De meeste Nederlanders gaan naar Duitsland om te genieten van de natuur, maar stedentrippers vormen de tweede grootste groep vakantiegangers naar Duitsland.” De mengeling van geschiedenis, cultuur, moderne trends, grote evenementen en lange tradities zorgt ervoor dat zelfs de meest verwende stedenreiziger in Duitsland niets te kort komt, aldus Klare. Om de veelzijdigheid van Duitse steden nog meer onder de aandacht van de Nederlandse reiziger te brengen, lanceert het Duits Verkeersbureau volgend jaar de campagne ‘Kurz-Nah-Weg’. Enerzijds ligt de focus daarbij op bestemmingen vlak over de grens, anderzijds gaat het om steden die vanwege luchtverbindingen snel en gemakkelijk bereikbaar zijn. Zo vliegt KLM sinds mei 2016 rechtstreeks naar Dresden en doet Transavia vanaf januari eveneens vanaf Amsterdam met een directe verbinding München aan.

Topevents in Hamburg, Berlijn, Kassel en Düsseldorf

2017 belooft een enerverend jaar te worden met twee culturele evenementen van wereldformaat. Op 11 januari opent in het Hamburgse stadsdeel Hafencity de Elbphilharmonie zijn deuren met een drie weken durend festivalprogramma onder leiding van Tomas Hengelbrock, chefdirigent van het NDR Elphilharmonie Orchester en Kent Nagano, dirigent van het Philharmonischer Staatsorchester. Het futuristische muziekgebouw, een ontwerp van het uiterst gerenommeerde bureau Herzog & De Meuron kan zich meten met internationale pronkstukken als het Sydney Opera House.

Kunstliefhebbers kunnen volgend jaar niet om Kassel heen, want daar vindt van 10 juni – 17 september de 14e editie van de wereldberoemde tentoonstelling DOCUMENTA plaats. Naast cultuur zijn er uiteraard nog veel meer aanleidingen voor een stedentrip naar Duitsland. Zo maakt Berlijn zich op voor de Internationale Gartenausstellung (IGA), het grootste tuinenfestival van Duitsland dat de hoofdstad van april tot oktober staat te wachten, terwijl Düsseldorf zich vast verheugt op de Grand Départ van de Tour de France.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.