Sneller en comfortabeler naar de Zwitserse skipistes

Zwitserse skigebieden trakteren hun gasten komend winterseizoen op veel vernieuwingen. Vanuit Saas-Fee, Veysonnaz en Crans-Montana brengen nieuwe gondelliften de wintersporters sneller naar boven. Skiërs verplaatsen zich soepeler tussen de gebieden van Villars en Les Diablerets, terwijl twee nieuwe Porsche-liften geopend worden in Graubünden.

ours_montage-1080

Saas-Fee: snel naar Spielboden

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst wordt de nostalgische Spielbodenbahn in Saas-Fee vervangen door een 10-persoonsgondel, die tot 2000 personen per uur kan vervoeren. De nieuwe lift gaat in twee etappes vanuit het dorp naar het bergstation op 2450 meter hoogte. Een foto plaatsen op social media is eenvoudig tijdens de achteneenhalve minuut durende rit: de lift is voorzien van gratis WiFi. In het zomerseizoen kunnen mountainbikers hun fiets gemakkelijk meenemen.

 

 

Les 4 Vallées: meer comfort en sneeuwzekere verbindingen

Het grootste aaneengesloten skigebied van Zwitserland, Les 4 Vallées, presenteert zijn gasten komend winterseizoen twee nieuwe skiliften. Bij Verbier vervangt de snelle 6-persoonsstoeltjeslift La Chaux zijn langzamere voorganger, terwijl de verouderde gondellift bij de wereldbekerafdaling ‘Piste de l’Ours’ in het gebied bij Veysonnaz plaatsmaakt voor een moderne 10-persoonsgondel. Tegelijkertijd investeert Nendaz in sneeuwvoorzieningen, die ervoor zorgen dat de pisteverbinding tussen Nendaz en Siviez, aan de voet van de Mont-Fort, gegarandeerd is van sneeuw.

corvatsch-berg-sneeuw-102

Familiegebied Madrisa zet in op fysiek beperkte wintersporters

Het familieskigebied Madrisa in Davos Klosters richt zich, behalve op gezinnen, ook nadrukkelijk op wintersporters met een fysieke beperking. De nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift Madrisa – Schaffürggli is extra geschikt voor jonge kinderen en voor lichamelijk gehandicapten op een mono-zitski. Wanneer zij door het poortje van de lift gaan, past het systeem de hoogte van het instapplatform automatisch aan en kunnen zij moeiteloos aan boord gaan. Daarnaast geven speciaal opgeleide skileraren les in de bijzondere techniek van het monoskiën aan fysiek beperkte kinderen en volwassenen. Tevens zullen er voor hen geregeld skiwedstrijden georganiseerd worden op de Schaffürggli-piste.

saas_fee-1024

Meer comfort in Crans-Montana

Crans-Montana verhoogt het comfort in het skigebied met twee nieuwe installaties, ter vervanging van een gondellift en een stoeltjeslift. Een nieuwe 10-persoonsgondel wordt in gebruik genomen op de korte verbinding tussen Montana en Arnouva. Op het traject Arnouva-Cry d’Er komt een nieuwe stoeltjeslift voor 6 personen, die voorzien is van kappen ter bescherming tegen wind, sneeuw en lage temperaturen. Beide nieuwe liften zijn ook toegankelijk voor niet-skiërs.

 

 

Sneller van Villars naar Les Diablerets

In het gedeelde skigebied van Villars-Gryon en Les Diablerets worden drie bestaande installaties vervangen door twee nieuwe stoeltjesliften. Dit verhoogt niet alleen het comfort maar ook de snelheid waarmee je van het ene in het andere gebied komt. De bestaande stoeltjeslift Conche – Perche en sleeplift Vieille Case worden vervangen door een snelle 4-persoonslift, van Conche naar Mi-Laouissalet. Wintersporters kunnen deze lift in beide richtingen nemen. Een 6-persoonsstoeltjeslift vervangt de verouderde sleeplift Laouissalet – Meilleret.

Meer Porsche Design in Graubünden

In navolging van de Bündner skigebieden Laax en Lenzerheide openen nu ook Corvatsch, gelegen in de regio Engadin St. Moritz, en Sedrun zogenoemde Porsche-liften. Wintersporters gaan hier in comfortabele, verwarmde zetels naar boven.

Corvatsch, Engadin St. Moritz

Zo verbindt de nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift Curtinella, in het skigebied Corvatsch, de deelgebieden Silvaplana-Corvatsch en Sils-Furtschellas. De Porsche-lift vervangt een sleeplift, maar het dalstation ligt een stuk lager dan dat van zijn voorganger: bij Alp Surlej. Met een lengte van 2200 meter behoort de lift tot de langste van Graubünden.

SkiArena Andermatt-Sedrun

Startpunt van de andere Porsche-lift is de ‘Nederlandse’ vuurtoren op de Oberalppas, het lokale oriëntatiepunt waar de Rijn zijn reis begint richting de Noordzee. Maar ook de sneeuwsporters starten hier. In slechts 3,5 minuut wordt de 1000 meter naar Calmut overbrugd. De lift vormt een onderdeel van het grootschalige project ‘SkiArena Andermatt-Sedrun’. Binnen enkele jaren zullen de skigebieden van Andermatt en Sedrun volledig op elkaar aangesloten zijn.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.