De ‘Tour touristique’ in Zwitserland

Over anderhalve week is het zover: van 18 tot en met 20 juli vormt Zwitserland het decor van de Tour de France. Het wordt een waar volksfeest!

Absint

Absint museum

Highlights langs het Tourtraject in Zwitserland

Op steenworp afstand van Couvet ligt het dorpje Môtiers, waar zich het Absintmuseum bevindt. Bezoekers krijgen er inzicht in de bewogen geschiedenis en de geheimzinnigheid van de ‘Groene Fee’, de bijnaam voor absint. Ook in de verschillende stokerijen in de buurt leer je meer over dit hoog alcoholische drankje. De productie en verkoop ervan in Zwitserland werd pas sinds 2005 opnieuw toegestaan.

 

 

Bakermat van de Zwitserse horlogerie

Op zo’n 20 kilometer van Neuchâtel ligt La Chaux-de-Fonds, bakermat van de Zwitserse horlogerie. Het ‘Musee International de l’Horlogerie (MIH)’ bevat meer dan 4500 uurwerken. La Chaux-de-Fonds is ook de geboortestad van architect Le Corbusier. Hier vindt men een van zijn eerste werken, ‘Maison Blanche’, dat hij in 1912 voor zijn ouders bouwde. Samen met Le Locle, behoort de stad tot Unesco Werelderfgoed.

 

 

Kleinste wijnregio van Zwitserland

Op een kwartiertje rijden van Ins ligt het middeleeuwse stadje Murten op de zuidoostelijke oever van Murtensee. Aan de noordelijke oever, op de flanken van Mont Vully, worden druiven geteeld. Dit is de kleinste wijnregio van Zwitserland en wordt daarom vaak ‘Mini Lavaux’ genoemd. Ontdek en proef de wijnen tijdens de één uur durende ‘Sentier viticole’ van Sugiez naar Môtier. In september vindt het jaarlijkse wijnfeest plaats.

 

 

Verrassend en verfrissend: Bern

Omgeven door de rivier de Aare ligt de oude binnenstad van Bern, opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. De stad bezit de langste overdekte winkelpromenade van Europa. Een verfrissende manier van sightseeing is om op een zomerse dag in de Aare te springen en je te laten meevoeren door de rivier die door de binnenstad stroomt. Floaten is alleen geschikt voor goede zwemmers want de stroming is sterk.
bern

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.