Innsbruck host wereldberoemd mountainbike event Crankworx in 2017

Crankworx is hét evenement voor de mountainbike scene. In 2004 opgericht in Whistler (CAN), vandaag een wereldberoemd festival dat toert langs locaties in Whistler, Rotorua (NZL), Les Gets (FRA) en vanaf 2017 dus ook in Innsbruck, Oostenrijk.

Foto Innsbruck groot

Crankworx kippenvel gegarandeerd

In 2017 komt Crankworx naar Innsbruck. Mountainbike liefhebbers kunnen zich opmaken voor een viertal dagen vol adrenaline, wedstrijden, muziek en een verrassend programma. Tijdens dit grootste Gravity Mountainbike Festival ter wereld vertonen de allerbeste rijders hun kunsten en gaan de strijd met elkaar aan in verschillende disciplines als Downhill, Enduro, Slopestyle, Dualslalom en Pumptrack. Vooral het Slopestyle element is kippenvel-gegarandeerd en zorgt jaarlijks voor vele open monden. Afdalingen, sprongen over metershoge schansen, trucs en atletische hoogstandjes passeren de revue.

 

LEES OOK DIT: Oostenrijk

 

130.000 toeschouwers

De geboorteplaats van Crankworx is Whistler in Canada, waar het festival voor het eerst gehouden werd in 2004. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een 10-daags spektakel met 130.000 toeschouwers in Rotorua, Nieuw-Zeeland, en Les Gets, Frankrijk. Vanaf 2017 voegt fietsstad Innsbruck haar naam toe aan dit exclusieve lijstje. Daar strijkt Crankworx vier dagen lang neer in hét fietspark van de stad: het Muttereralmpark. Een aantal wedstrijden vinden plaats in het stadscentrum, met het berglandschap als indrukwekkend decor.

 

 

Drievoudige Olympische stad

Het blijft nog even spannend welke hoogtepunten de organisatoren van Crankworx in petto hebben voor de première in Oostenrijk. Naast spectaculaire wedstrijden kunnen bezoekers in de drievoudig Olympische stad Innsbruck in ieder geval rekenen op optredens, Dj’s, live-acts en een tentoonstelling van sponsoren en fietsfabrikanten. En één ding is zeker: berg- en fietsliefhebbers gaan genieten van spraakmakende stunts, spannende wedstrijden en een geweldig festival.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.