Meeste claims in zomer bij vertraging voor low-budget airlines

Recente cijfers over claims bij vertraging tonen aan dat er in de afgelopen zomer de meeste claims zijn ingediend bij low-budget luchtvaartmaatschappijen. Van de in totaal 3 drukke vakantiemaanden juni, juli en augustus, werden er in augustus de meeste claims ingediend.
claim-low-budget-vliegtickets

Top vijf is low-budget vliegtuigmaatschappij

Bij Vueling Airlines werden veruit de meeste claims voor vertraging ingediend. Met 167 claims zijn zij verantwoordelijk voor 18,5% van het totaal aantal ingediende claims. De 5 luchtvaartmaatschappijen waarbij de meeste claims werden ingediend zijn:

  • Vueling Airlines 18,5%
  • Ryanair 8,4%
  • Jetairfly 8,0%
  • Corendon Dutch Airlines 6,9%
  • TUI Airlines 6,9%

 

 

Van de in totaal 70 vliegtuigmaatschappijen ontvingen er 17 slechts een enkele claim voor vertraging, gevolgd door negen maatschappijen waarbij slechts 2 claims zijn ingediend. Het gemiddeld aantal claims voor vertraging per luchtvaartmaatschappij bedroeg 13.

 

 

Mensen uit de randstad claimen het vaakst

Gedurende de zomerperiode hebben mensen uit de randstad de meeste claims voor vertraging ingediend. Amsterdammers zijn hierbij absolute koploper. Een kleine 6% van het totaal aantal ingediende claims is afkomstig van mensen woonachtig in Amsterdam. Zij worden gevolgd door mensen woonachtig in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere.

Claimen bij vertraging

Een vlucht kan vertraagd, geannuleerd of overboekt zijn, waardoor reizigers met vertraging op hun eindbestemming aankomen. Volgens vastgelegde regelgeving heeft men, naast een vergoeding voor eten en drinken en een eventuele hotelovernachting, ook recht op een schadevergoeding tot wel € 600,-.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.